Δευτέρα

Δεν είμαι αυτός που βλέπετε, είμαι κάποιος άλλος

somebodyΑυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον στην Ελλάδα είναι πως οι περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν πως είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Κάτι πιο μεγάλο, κάτι πιο ηρωικό.

Πραγματικά, αυτό είναι εντυπωσιακό.
Από τον Αλέξη Τσίπρα μέχρι τον περιπτερά, κανείς δεν παραδέχεται αυτό που είναι.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ένας πολιτικός απατεώνας αλλά ένας σύγχρονος ήρωας που δίνει μάχες με τους ολιγάρχες και το παγκόσμιο κατεστημένο.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι το ζαβό παιδί του Μητσοτάκη -που με άλλο επώνυμο θα μάζευε φάπες- αλλά ο νέος πολιτικός που θα σώσει την Ελλάδα.
Και βέβαια, ο περιπτεράς είναι μια ακόμα αδικημένη και παρεξηγημένη μεγαλοφυΐα που «αν με άφηναν εμένα, θα ήμουν σήμερα μεγάλη φίρμα».
Σε μια Ελλάδα που δεν κουνιέται φύλλο -και έχει κυριαρχήσει η αφασία και η απάθεια-, οι Έλληνες νομίζουν πως κάνουν επανάσταση.
Οπωσδήποτε, το φαντασιακό είναι πάρα πολύ έντονο στην Ελλάδα.
Δεν το συναντάς αυτό – σε τέτοιο βαθμό- σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν είναι κάτι κοινό.
Οι Έλληνες μεγαλώνουν με εθνικούς μύθους και μεγαλεία, τους γεμίζουν το κεφάλι από παιδιά με μαρμαρωμένους βασιλιάδες και τον μύθο του περιούσιου λαού, οπότε, αν θέλουν να γίνουν άνθρωποι, πρέπει να τα πετάξουν όλα αυτά από πάνω τους.

Το αποτέλεσμα είναι οι Έλληνες να μεγαλώνουν και να πρέπει να πετάνε όλα τα σκατά που τους έχουν βάλει στο κεφάλι -προσπαθώντας να γίνουν ελεύθεροι άνθρωποι-, ενώ, την ίδια ώρα, άλλοι λαοί που μεγαλώνουν σαν κανονικοί άνθρωποι -και όχι σαν ημίθεοι- μαζεύουν όλα τα καλά του κόσμου.


Δηλαδή, οι Έλληνες καλούνται να μεγαλώσουν πετώντας βάρη -για να ελευθερωθούν-, ενώ οι άλλοι μεγαλώνουν μαζεύοντας ομορφιά.
Φυσικά, δεν είναι όλοι οι Έλληνες που προσπαθούν να γίνουν ελεύθεροι άνθρωποι.


Αυτό απαιτεί αυτογνωσία, συνείδηση και θάρρος, πράγματα που δεν συναντάς εύκολα στη σημερινή Ελλάδα.
  

Οπότε, πολλοί Έλληνες βολεύονται στην ψεύτικη εικόνα της ηρωικής και αδικημένης Ελλάδας, και περνάνε όλη τους τη ζωή, προσποιούμενοι πως είναι κάποιοι άλλοι.
Βέβαια, είναι δύσκολο να παραδεχτείς αυτό που πραγματικά είσαι.
Από την άλλη, αν δεν το κάνεις, δεν πρόκειται να κάνεις βήμα.


Θα μείνεις μια ζωή παγιδευμένος στην ψεύτικη εικόνα σου. Παγιδευμένος στις ψευδαισθήσεις και στις αυταπάτες.
Πραγματικά, μόνο στην Ελλάδα συναντάς καθάρματα και ξεπουλημένους ανθρώπους που πιστεύουν ότι είναι λαϊκοί ήρωες και εθνικοί ευεργέτες.
Πραγματικά το πιστεύουν.


Γιατί αν παραδεχτούν αυτό που πραγματικά είναι ή θα τρελαθούν ή θα τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα.
Και για να μην τινάξουν τα μυαλά τους στον αέρα, θα τινάξουν τη χώρα στον αέρα.
Βέβαια, ακόμα κι αυτό θα το θεωρήσουν κάτι ηρωικό και επαναστατικό.


Αήττητοι.

Πηγή: pitsirikos