Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΒΟΘΡΟΚΑΝΑΛΑ ΤΗΣ «ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΘΡΟΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…

%ce%ba%cf%8c%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b1

«Τον Ανδρέα στις καλές του μέρες θύμισε ο Αλέξης. Χυδαίος και ψεύτης ο Κυριάκος»!! (11-10-2016, πρωτοσέλιδο της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Κόντρα Νιους, ιδιοκτησίας Γεωργίου Κουρή, το σχετικό άρθρο μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει «Πολυβόλο» τον Αλέξη Τσίπρα, που «γάζωσε τη διαπλοκή μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας».)

Το σύστημα και τα φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την προπαγάνδα κάθε καθεστώτος χωρίς αμφιβολία δίνουν το στίγμα των γενικότερων προθέσεών του, προσδιορίζουν τον χαρακτήρα της επιβολής και τους ευρύτερους σχεδιασμούς του. Σε κάθε περίπτωση θα τονίσουμε ότι το σύστημα αυτό μπορεί να «διαβαστεί» μόνο υπό το πρίσμα της λειτουργικής ενότητάς του, παρακάμπτοντας τον πλαστό διαχωρισμό των μηχανισμών και των προσώπων που κάνουν την βρώμικη δουλειά και εκείνων που τιμούν την θεσμική τους ιδιότητα. Είναι αυτό που λένε «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο το πρόσωπο».

Ο Γιώργος Κουρής εκδίδει το 1958 την «Φωνή της Κεφαλλονιάς» η οποία στηρίζει με πάθος τους «αποστάτες» της Ένωσης Κέντρου το 1965, επιτίθεται άγρια κατά του Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου («Ανδρέσοφ τον αποκαλούσε), ενώ επαινούσε το «καμάρι της Κρήτης» τον «λεβέντη Κώστα Μητσοτάκη». Στη Μεταπολίτευση αγοράζει με δάνειο 22 εκατ. δραχμών μεγάλη έκταση στην Παλλήνη με δάνειο που πήρε από την ΕΤΒΑ την περίοδο της χούντας. Το τυπογραφείο του δεν πηγαίνει καλά και ανήμερα των Χριστουγέννων του 1978 «τυχαία» γίνεται παρανάλωμα του πυρός.
Και η ζωή συνεχίζεται. Ιδρύει νέα εταιρεία με άτομα που, όπως «ακούγεται», ανήκουν στο περιβάλλον Μητσοτάκη, πουλάει τον εξοπλισμό της εταιρείας και καταφέρνει, όπως «ακούγεται», να «ρίξει» οικονομικά (ίσως ο μόνος που το κατόρθωσε) τον Μητσοτάκη, καθώς δεν του αποπληρώνει χρέη.

Και φθάνουμε στο 1980, όταν εκδίδει την περιβόητη ΑΥΡΙΑΝΗ, η κυκλοφορία της οποίας λόγω του χαμηλού αντιτίμου της φθάνει τον Ιούλιο στα 56.000 φύλλα ημερησίως, ενώ τον Σεπτέμβριο απογειώνεται στα 100.000 φύλλα βάζοντας στο «σημάδι» την σύζυγο τού τότε πρωθυπουργού Γ. Ράλλη που ήταν αντιπρόσωπος της εταιρείας ενδυμάτων Lacoste. Ακολουθούν δίκες και καταδίκες, ο ίδιος διαφεύγει στην Ιταλία, ενώ ο αδερφός του Μάκης Κουρής φυλακίζεται.

Το Πασοκ ανεβαίνει στην εξουσία το 1981, ο αγώνας της Αυριανής δικαιώνεται, ο αγωνιστής Μάκης αποφυλακίζεται με κινηματικές διαδικασίες, ενώ ο Γιώργαρος επιστρέφει από την εξορία. Με το αζημίωτο, βέβαια, αφού παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 1985 η Αυριανή δημοσιεύει την γνωστή φωτογραφία με τον Μητσοτάκη να απεικονίζεται μαζί με δύο γερμανούς στρατιώτες που, σύμφωνα με τον συντάκτη, ήταν ναζί, ενώ ο ίδιος κατονομάζεται ως συνεργάτης τους, η κυκλοφορία σπάει ταμεία φθάνοντας τα 245.000 φύλλα.

Την επόμενη χρονιά συνεργάζεται με τον Θόδωρο Κατσανέβα, με τον οποίο σύντομα τα «σπάει», με την Αυριανή να ξεσαλώνει και πάλι με τα πρωτοσέλιδά της: «Ανδρέα, μάζεψε τον γαμπρό σου». Την περίοδο Κοσκωτά εκμεταλλεύεται την «κρίση» με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Ταύρου να εκδίδει τέσσερις εφημερίδες, περιοδικά, να κατέχει ραδιοφωνικό σταθμό, το Ράδιο Αθήνα, και τελικά να αποκτά τηλεοπτικό κανάλι, το Κανάλι 29, στο οποίο μεγαλούργησε ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος ειδικά την περίοδο του Ειδικού Δικαστηρίου (το οποίο τελικά «αθώωσε» με μόλις μία ψήφο διαφορά τον Ανδρέα Παπανδρέου) για την υπόθεση του «σκανδάλου Κοσκωτά».΄

Η Αυριανή πανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα τα έβαλε με την Μαργαρίτα Παπανδρέου που «δεν του έβραζε ούτε ένα αβγό» του καημένου του Ανδρέα, για να υπερασπιστεί πρόσκαιρα την Μιμή, την οποία κατόπιν χαρακτήρισε «πορνο-Μιμή» δημοσιεύοντας γυμνές φωτογραφίες της. Ακολούθως στήριξε ακραιφνώς Σημίτη και αφού ο τελευταίος της γύρισε την πλάτη, η Αυριανούλα το έστριψε αλά γαλλικά «σεμνά και ταπεινά» κατά Νέα Δημοκρατία μεριά και… περασμένα ξεχασμένα τα περί εφημερίδας που γκρέμισε τον καραμανλισμό.

trirposopoΕνδεικτικά της συνέχειάς της είναι τα σχετικά πρωτοσέλιδα:
«ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ (6-5-2012)», ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΗΓΕΤΙΚΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (13-6-2012). Η συνέπεια σ’ όλο της το μεγαλείο…
Τον Οκτώβρη του 2012 ο Γιώργος Κουρής κλείνει την «Αυριανή» και οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας που εργάζονταν επί δύο ολόκληρα χρόνια χωρίς να πληρώνονται προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Και ας έρθουμε και πάλι στα χρόνια του Συριζα και πλέον της διαδόχου της Αυριανής, της φοβερής και τρομερής Κόντρα Νιους. Ο αγώνας της κομμουνιστικής κυβέρνησης και του συντρόφου Πάνου Καμμένου σκληρός και αδυσώπητος ενάντια στα χίλια τουλάχιστον πλοκάμια της διαπλοκής, που αναγεννάται ωσάν τον φοίνικα μέσα από τις στάχτες της. Είμαστε στα χρόνια που ξένοι τοκογλύφοι-κατακτητές πατούν στο κεφάλι τον αδούλωτο έλληνα, αλλά η Κόντρα νιους είναι εδώ, ο Γιώργος Κουρής είναι και πάλι εδώ, επτάψυχος –τι λέμε τώρα– βρυκόλακας φτυστός, απέθαντος και ανεξάντλητος, κρατάει ψηλά την παντιέρα ρόσα της επαναστατικής κυβέρνησης του Αλέξιου του Αληθινού.

Ας πάρουμε, λοιπόν, μια μικρή γεύση και όποιος δεν ξεράσει θα κερδίσει 100 ιστορικά φύλλα της Αυριανής δερματόδετα συνοδευόμενα από άπαντα του Γιώργου Κουρή.

Στις 8 Οκτωβρίου ο Γιώργος Κουρής συνεγείρει με τον εθνικοαπελευθερωτικό του λόγο καλώντας σε παλιγγενεσία, κρατώντας ψηλά το …λυχνάρι της επανάστασης.

«ΕΙΝΑΙ δυνατόν, μωρέ εμείς οι Έλληνες, που… πεταλώνουμε ψύλλους και από τη μύγα βγάζουμε ξίγκι, να καθίσουμε εμείς, τα παιδιά μας, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας, ΣΚΛΑΒΟΙ στους Γερμανούς δολοφόνους των λαών, επειδή οι Καραμανλήδες, οι Παπανδρέηδες, οι Μητσοτάκηδες και οι Σημίτηδες, χρέωσαν τη χώρα μας με κάποια δισεκατομμύρια – για να παριστάνουν με ξένα κόλλυβα τους φιλάνθρωπους στο λαό μας; Και τα οποία οι ξένοι τοκογλύφοι δανειστές, με τους τόκους και τα επιτόκια τα έφθασαν στο ιλιγγιώδες ποσό των 350 δισεκατομμυρίων ευρώ; ΕΙΝΑΙ με τα συγκαλά τους, οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι εμείς ή τα παιδιά μας, θα αφήσουμε τους ξένους να μας χρησιμοποιούν σαν ΣΚΛΑΒΟΥΣ και να μας αρμέγουν, όπως έκαναν 200 χρόνια πριν στις αποικίες τους με τους μαύρους και τους κίτρινους είλωτές τους; ΤΙ λέτε μωρέ; Για συνέλθετε και μην νομίζετε ότι είναι δύσκολο να βγάλουμε πάλι τους… γκράδες από τα φορτσέρια (μπαούλα) και τις παντέριες (βενετσιάνικες σημαίες) που είχαμε στα Επτάνησα και να γεμίσουμε τους… κώλους των κατακτητών μας, με σκάγια από… αλάτι και να σηκωθούν να φύγουν όλοι τους, στο πιτς – φιτίλι που λένε, τρέχοντας και να μην ξανακοιτάξουν ποτέ πίσω τους! ΕΝΤΑΞΕΙ, μας βρήκαν οι ξένοι σε μια στιγμή αδυναμίας, αλαλιασμένους, από την άγρια υπερφορολόγηση, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και τους μισούς Έλληνες άνεργους και μας βάλανε νύχτα και υπογράψαμε ό,τι ήθελαν, αφού προηγουμένως μας ΕΚΒΙΑΖΑΝ – επί 17 ώρες είχαν κλεισμένο τον Αλέξη τον Πρωθυπουργό της χώρας, σ΄ ένα γραφείο και τον… ΣΤΑΥΡΩΝΑΝ – ».

basta
Τα χάνει πραγματικά ο νους του ανθρώπου. Είναι δυνατόν, μα είναι δυνατόν; Εμείς οι Έλληνες που πεταλώνουμε ψύλλους και από την μύγα βγάζουμε ξύγκι, που είμαστε έτοιμοι να γεμίσουμε τους κώλους των νέων κατακτητών με σκάγια, που δεν είμαστε και τίποτε κίτρινοι και μαύροι είλωτες και να μας την φέρουν έτσι οι κουτόφραγκοι, οι ξετσίπωτοι, να έχουν τον Πορφυρογέννητο πρωθυπουργό Αλέξη και να τον σταυρώνουν σ’ ένα δωμάτιο και γύρευέ τους τι άλλο του κάνανε και χαζογελάει από τότε σαν βλαμμένος… Αλλά δεν θα τους περάσει.

Στις 14 Οκτώβρη στο βαρυσήμαντο άρθρο του «ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΣ ΤΟ ΚΑΡΟ ΑΛΕΞΗ», ο Γιώργος Κουρής αφού εξηγεί το «σατανικό αμερικανικό σχέδιο» να «μπει» το ΔΝΤ σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μάς αποκαλύπτει τί κρύβεται πίσω από τις «αντιιμπεριαλιστικές» κινήσεις της πρώτης φορά κομμουνιστικής κυβέρνησης του Συριζα:

«Η… ΓΑΤΑ ο Αλέξης μαζί με τον άλλο γάτο τον Νίκο Παππά, ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ το παιχνίδι και παρά τις… γαλιφιές τους με την Μέρκελ, το μαγαζί, την Ελλάδα την πήγαν και την… ΠΑΡΚΑΡΑΝ δίπλα από το Αμερικανικό Άρμα και ΜΠΡΑΒΟ τους!.. Αυτά τα δύο… γατόνια μπορεί να ήθελαν στο βάθος της ψυχής τους, να πήγαιναν με τους Ρώσους. Είναι γνωστό όμως ότι όταν ο Αλέξης συνάντησε τον Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη και μίλησαν ανοικτά – συγκεκριμένα ο Αλέξης τον ρώτησε: «ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ θα βοηθήσεις;». Ο ΠΟΥΤΙΝ του απάντησε: «Αλέξη αυτό τον καιρό έχω πολλά προβλήματα και δεν μπορώ». Προχώρησε μάλιστα και παρακάτω λέγοντάς του: «Αλέξη νομίζω ότι πρέπει να μείνεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση!..». ΣΑΣ διαβεβαιώνουμε ότι ο διάλογος αυτός είναι πέρα για πέρα ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ… ΜΕΤΑ από αυτά αντί ο Αλέξης να πάει με τους Γερμανούς, οι οποίοι επί 7 χρόνια τώρα μας έχουν βγάλει το λάδι, μαζί με την ψυχή μας, άρχισε σιγά – σιγά και με το μαλακό το στρίβειν προς το… Αμέρικα. Και ευτυχώς και μπράβο του! Γιατί τώρα έχουμε έναν ισχυρό, το μεγαλύτερο παίκτη στη διεθνή πολιτική σκηνή, ο οποίος είδατε ότι όταν οι κολλητοί του, οι Άγγλοι είπαν ότι φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση –αν δεν τους έβαλε ο ίδιος να φύγουν– δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για να τους κρατήσει!..»

Τα γατόνια (των Ιμαλαϊών…) και οι γαλιφιές τους, το κάρο του Αλέξη του Αυθεντικού, το μαγαζί η Ελλάδα, που την πήγαν και την πάρκαραν στο …Αμέρικα, οι ΗΠΑ και οι κολλητοί της οι Άγγλοι, ο πολυάσχολος Πούτιν, και η Μέρκελ η χαδιάρα… Και ευτυχώς και μπράβο τους, τα γατόνια…
Δεν αντέχετε άλλο; Ακόμα δεν είδατε τίποτα. Θέλατε πρωθυπουργό Αλέξη και κομμουνιστική κυβέρνηση και προπαγάνδα Κουρή; Τώρα θα δείτε.

%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%be%ce%b5
«ΤΑ παιδιά μας, τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας, ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ και φρέσκα, όπως θα είναι και ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΑ από τους κατακτητές, όχι μόνο θα… ΣΚΙΣΟΥΝ όλα τα μνημόνια και τις συμβάσεις που εκβιαζόμενοι είχαν υπογράψει οι παλιοί πολιτικοί μας, αλλά δεν θα αφήσουν ούτε… ρουθούνι από τους ξένους εγκληματίες τοκογλύφους – δανειστές, που θα επιχειρήσουν να τους φάνε τις περιουσίες, που είχαν φτιάξει οι πατεράδες και οι παππούδες τους και που σίγουρα θα θέλουν να μείνουν στα χέρια τους, πρώτον για να τιμήσουν τον κόπο και το μόχθο των προγόνων τους που τα έφτιαξαν και δεύτερον για να υπερασπίσουν τις περιουσίες τους και να ζήσουν σε αυτό τον ευλογημένο και μονάκριβο τόπο που γεννήθηκαν. ΑΠΛΑ πράγματα. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος ή… τουφέκι!.. ΤΑ ΙΕΡΑ και τα όσια, ποτέ καμιά φυλή δεν τα ξεπούλησε… Δείτε τι συμβαίνει με τους Ινδιάνους της Αμερικής… ΟΛΕΣ οι φυλές του κόσμου, που πήγαν μετανάστες στην Αμερική προσπάθησαν να τους φάνε τα χωράφια και τις καλύβες τους, αλλά όλοι απέτυχαν. ΟΙ… σώγαμπροι, τους πολεμούσαν με τουφέκια, με πολυβόλα και κανόνια και αυτοί τους έριχναν πέτρες με τις σφεντόνες τους και βέλη με τα τόξα τους και στο τέλος ΝΙΚΗΣΑΝ και ζουν και βασιλεύουν… στη γη τους. Και πολλές φορές, ακόμα και σήμερα πάνε στις παρελάσεις των κατακτητών της Αμερικής, γυμνοί, πάνω στα άλογά τους με τα τόξα στην πλάτη, με βαμμένα πρόσωπα και φτερά στο κεφάλι και όπου εμφανίζονται υπάρχει στην αρχή απόλυτη σιωπή, ίσως γιατί οι σημερινοί Αμερικάνοι να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ για τους ιθαγενείς, που είχαν εξοντώσει και μετά, ακολουθούν χειροκροτήματα και ζητωκραυγές, για τους συμπατριώτες τους, πλέον που κρατούν τα έθιμά τους. ΟΠΩΣ λοιπόν καμία φυλή, όσο βάρβαρη και να ήταν δεν μπόρεσε να ξεπαστρέψει τους Ινδιάνους και να τους φάει τη γη τους, άλλο τόσο κανένας Ευρωπαίος μεθύστακας, δεν θα τα καταφέρει να μας φάει τις περιουσίες μας, όσες συμφωνίες και να υπογράψουν, οι πολιτικοί μας. ΑΚΟΥ εκεί συμφωνίες… ΣΚΛΑΒΙΑΣ για εκατό χρόνια και μάλιστα επί ευρωπαϊκού εδάφους! ΤΙ λέτε μωρέ. Άντε στο καλό, μην σας στείλουμε παραπέρα.».

Τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και τα δισέγγονα μας θα είναι ξεκούραστα, φρέσκα και λαχταριστά, αλλά αγανακτισμένα και έτοιμα να τιμήσουν τον κόπο των προγόνων τους παίρνοντας το τουφέκι τους; Μάλιστα, δηλαδή, τα 100 χρονάκια μνημονίων τα έχουμε στο τσεπάκι μας, έως τότε όλοι θα είναι αραχτοί, αν και αγανακτισμένοι, και ξαφνικά θα σηκωθούν και θα σκίσουν τα μνημόνια. Αυτό με τους ινδιάνους, όμως, όποιος το κατάλαβε κερδίζει γλυκό βύσσινο, γιατί εμείς με μεγάλη ντροπή ομολογούμε ότι δεν το καταλάβαμε και αυτό μας ανησυχεί, γιατί μάλλον δεν τα παίρνουμε με την πρώτη. Δηλαδή, τελικά, οι απόγονοι μας θα πολεμήσουν και τελικά δεν θα αφήσουν ρουθούνι από τους ξένους εγκληματίες ή θα έχουν την τύχη των ινδιάνων και θα παριστάνουν την Γκόλφω με τις φουστανέλες στις μελλοντικές παρελάσεις των κατακτητών;

Και αυτό με τους ευρωπαίους μεθύστακες μάς μπέρδεψε. Τα τσούζει η Μερκελίνα και ο Σοϊμπλάκος; Πάντως σίγουρα δεν εννοεί τον Ζαν Κλωντ Γιουνγκέρ, για τον οποίο ο Γιώργος Κουρής έχει γράψει τα καλύτερα:

«ΕΝΑΣ άνθρωπος που τα «τσούζει» και η μύτη του συνήθως είναι κατακόκκινη, δεν μπορεί παρά να είναι καλός, συναισθηματικός και να έχει καρδιά μάλαμα!.

Μάλαμα, μάλαμα ο Ζαν Κλωντ.

Δημοσιεύθηκε από Λ.

Πηγή: anarchypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου