Τετάρτη

Κωνσταντοπούλου: Η Γερμανία μας χρωστάει περισσότερα, από όσα της χρωστάμε εμείς


«Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, το οποίο απορρέει από την περίοδο του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου και της γερμανικής Κατοχής, είναι μεγαλύτερο από το φερόμενο χρέος της Ελλάδας προς τους πιστωτές της», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα η τέως πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας σε διεθνές Συνέδριο στο πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε 3-5 Δεκεμβρίου 2015.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι σύμφωνα με την Έκθεση της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές Οφειλές, που εκδόθηκε στις αρχές του 2015, το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα προσδιορίζεται με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς μεταξύ 278-340 δισεκατομμυρίων ευρώ - ποσό μεγαλύτερο από τα 325 δισεκατομμύρια ευρώ που την εποχή εκείνη και προ του τρίτου μνημονίου όφειλε η Ελλάδα στους δανειστές της.

«Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να παραιτηθεί από τις αξιώσεις της χώρας έναντι της Γερμανίας», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕλ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε επίσης ότι τα μνημόνια, περιλαμβάνουν μία έμμεση, αλλά σαφή αναγνώριση των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας, καθώς περιέχουν ρήτρα που απαγορεύει να αντιτάξει η Ελλάδα ανταπαιτήσεις της έναντι των δανειστών της.
Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε και στα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, τονίζοντας πως πιστοποιούν ότι το χρέος αυτό, «δεν αναλογεί στο λαό και τους πολίτες, δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθεί από αυτούς ούτε στο όνομά τους».
πηγή:
http://tvxs.gr/news/ellada/konstantopoyloy-i-germania-mas-xrostaei-perissotera-apo-osa-tis-xrostame-emeis