Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Τσιπρισμός, το τελευταίο στάδιο του μνημονιακού ημι-φασισμού

τα ραδικια ανάποδαΦίλε Πιτσιρίκο, όπως μου έλεγε κι ένας γκουρού του Μαρξισμού-Λενινισμού που έχει πιάσει τώρα στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ, η ομορφιά της θεωρίας βρίσκεται στις κρυμμένες φράσεις και λέξεις των μεγάλων επαναστατών, οι οποίες μπορούν να κοφτούν και ​να ​ραφτούν σε δεκάδες τσιτάτα ικανά να δικαιολογήσουν κάθε έγκλημα και κάθε είδους προδοσία που η ηγεσία και η επαγγελματική κομματική νομενκλατούρα που τρέφει και τρέφεται από αυτήν​ επιχειρούν​.

Θα μου πεις βέβαια «σιγά την είδηση». Κι ίσως να συμφωνήσω μαζί σου.

Όμως, αν και η ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη «ενημέρωση-παραπληροφόρηση» ​να ειναι αναγκαία στο ​να θυματοποιεί και να ελέγχει το πόπολο, η «ιδεολογία» είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να μετατρέπει αρκετούς από τους δυνητικούς αντιπάλους του συστήματος σε θύτες και συνενόχους.

Κάπως έτσι φτάσαμε στην κυβέρνηση του σήμερα που αυτοπροσδιορίζεται ως «αριστερή» ενώ στην πράξη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ημι-φασιστική κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου.  

Για να ακριβολογήσω, οφείλω να πω πως είναι χειρότερη από αυτήν.
Επιβάλλει σκληρότερη λιτότητα στον πεινασμένο και στον νηστικό.

Καταργεί κάθε επιμέρους νομοθεσία για την υπεράσπιση των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων καθώς και την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών.

Ξαναμπουκώνει τις τράπεζες με δάνεια που θα αποπληρωθούν από τους πολίτες.
Αυξάνει το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

Φορολογεί και ξεφορολογεί την ιδιωτική εκπαίδευση, ψάχνοντας για τα ισοδύναμα στο 23% του μοσχαρίσιου κρέατος.

Αφήνει στο απυρόβλητο τους εφοπλιστές και την εκκλησία.
Κλείνει ξανά το ματάκι στους πραιτοριανούς των μηχανισμών της κρατικής καταστολής (δικαστικούς, στρατιωτικούς και μπάτσους).

Έχει επιβάλει μονολιθικό καθεστώς στην ενημέρωση και συνεργάζεται άριστα με τους ντόπιους ολιγάρχες.

Απαξιώνει πλήρως τους τομείς της υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης.
Ξεπουλά ολόκληρη την χώρα στους ξένους έναντι πινακίου φακής.

Συνεργάζεται και στηρίζει δικτάτορες όπως ο Σίσι της Αιγύπτου, μακελάρηδες όπως ο σουλτάνος Ερντογάν και κάνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τους δολοφόνους –ρατσιστές– του Τελ Αβίβ κάθε λίγο και λιγάκι.

Αφήνει το τείχος στον Έβρο στην θέση του και γίνεται (τουλάχιστον) ηθικός αυτουργός σε εκατοντάδες θανάτους προσφύγων στο Ανατολικό Αιγαίο.
Ακόμα χειρότερα, διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαίους πως θα βγάλει περισσότερα ευρώ ανά κεφάλι πρόσφυγα και μετανάστη.

Σταματάω σε αυτά. Η πρώτο-δεύτερη φορά αριστερά, είναι η χειρότερη δεξιά που γνώρισε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά.

Στα σίγουρα, δε, αποτελεί και το τελευταίο (;) και χειρότερο στάδιο του ΠΑΣΟΚισμού.
Θα το αντιληφθούν αυτό όλοι, όταν το ρουσφέτι που αναβιώνει ​και δεν πεθαίνει ποτέ, ​θα αφορά όχι τον διορισμό στο δημόσιο αλλά την αναστολή του πλειστηριασμού και το κουπόνι για το συσσίτιο της αριστερής υπερνομαρχίας.

Και διερωτάται κανείς αν μετά από αυτούς υπάρχει κάτι χειρότερο.
Οι φασίστες της ΧΑ λένε τα παπαγαλάκια του συστήματος και πετούν ένα ακόμα ιδεολογικό σχοινί για να δέσουν τα θύμα της πολιτικής τους στο κάρο της εξουσίας τους.
Μπουρδολογούν κάνοντας πως δεν γνωρίζουν ότι η ΧΑ συμμετέχει ήδη στο παιγνίδι της εξουσίας ​τους ​εδώ και πολύ καιρό.
Ο επόμενος πάτος ​βέβαια ​θα έχει το «κράτος του Μπέου και του Ψωμιάδη», θα έχει το κράτος όπου την θέση του πρωθυπουργού θα την κατέχει απευθείας ο μαφιόζος.

Ο original μαφιόζος.
Αν μπορεί λοιπόν να αλλάξει κάτι, πρέπει αυτό το κάτι να αλλάξει …χθες.
Αλλιώς, το πατούμενο θα έχει λερωθεί από το τσιμέντο και κάποιος με βρωμερή αναπνοή και μαύρα γυαλιά ηλίου θα σου ψιθυρίζει στο αυτί την –ακατανόητη– λέξη «αγαπούλα».
​ Την ώρα που θα ξέρεις καλά πως σε μισεί!​

Εκεί πάμε.
Φιλιά από την Εσπερία
Ηλίας

ΥΓ-1 Βασίλη, είσαι φίλος. Και οι δυο μας γιατροί. Και οι δυο μας καλοί χριστιανοί· κι εγώ, όπως κι εσύ, με τον Χριστό και την Παναγία στο στόμα ξυπνάω και κοιμάμαι. Τίποτα το προσωπικό. Απόψεις είναι όλες και πάντα δεκτές. Άλλωστε, η ζωή μας έχει διαψεύσει ουκ ολίγες φορές.
ΥΓ-2 Τα τρία κείμενα του Σ.Α.Μ. που έχεις δημοσιεύσει τις τελευταίες βδομάδες είναι αληθινά διαμάντια. Καιρό είχα να απολαύσω κάτι τέτοιο. Θα μπορούσα όλη αυτήν την περιπέτεια στην «ευφορία» να την φανταστώ σαν ​μια αφάνταστα διασκεδαστική και διδακτική θεατρική παράσταση πάνω στην τρέλα της σύγχρονης Ελλάδας. Ας είναι καλά.
ΥΓ-3 Πιτσιρίκο, εδώ τις τελευταίες μέρες έχει μια απίστευτη ομίχλη. Την κόβεις με το μαχαίρι σαν γαλακτομπούρεκο.

(Αγαπητέ Ηλία, ας γίνει ό,τι θέλει. Δεν με νοιάζει καθόλου. Δεν τους ψήφισα εγώ. Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Αυτοί που τους ψήφισαν, ας αναλάβουν επιτέλους και τις ευθύνες τους. Εγώ το χρέος μου απέναντι στην κοινωνία και στον εαυτό μου το έκανα. Και στους δρόμους, και στις κάλπες, και παντού. Τα κείμενα έξι χρόνων εδώ είναι. Όποιος θέλει, ας τα διαβάσει, να μάθει τι έκανα. Δεν μπορώ να αναλάβω και τις ευθύνες για τα μυαλά των άλλων. Μεταμόσχευση εγκεφάλου δεν έχει γίνει ακόμα. Φτάνει. Ηλία, εδώ είχε μια υπέροχη μέρα σήμερα. Πήγα στο λόφο, διάβασα λίγο το βιβλίο μου και κοιτούσα τον ορίζοντα. Και αύριο θα έχει ήλιο. Θα βγει κι εκεί ο ήλιος. Να είσαι καλά, Ηλία.

Πηγή: pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου