Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

«Πενταροδεκάρες».

 
του Νίκου Μπογιοπουλου
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν θα κριθούν από τις… «πενταροδεκάρες» -όπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης- της επιβολής ΦΠΑ στα φροντιστήρια και γενικά στα ιδιωτικά κέντρα σπουδών.
Δεν θα κριθεί ούτε για τις δηλώσεις του κ. Φίλη αλλά και για τις διαβεβαιώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού ότι τέτοιος φόρος δεν θα έμπαινε, αλλά τελικά επιβλήθηκε…

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση, προφανώς, δεν θα κριθούν για τον ΕΝΦΙΑ που ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον καταργούσε γιατί ήταν «αιμοσταγής», αλλά κατά την πρώτη επτάμηνη διακυβέρνησή του τον χαρακτήρισε «πατριωτικό» και τώρα πλέον «αναγκαίο»…

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση δεν θα κριθούν για το «επικουρικές τέλος», ούτε για την κατάργηση του ΕΚΑΣ που υπέγραψαν στο μνημόνιο, ούτε για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, ούτε για την  ικανότητά του «ό,τι δεν έγινε σε 40 χρόνια» -η πλήρης και οριστική διάλυση του Ασφαλιστικού, δηλαδή- «να γίνει σε 40 μέρες».

Δεν θα κριθούν καν για τις υποσχέσεις ότι θα επαναφέρουν τη 13η σύνταξη, ενώ στην πραγματικότητα κόβουν και τη 12η και τη 11η σύνταξη. Αλλωστε, εκείνες υποσχέσεις για την επαναφορά της 13ης σύνταξης έγιναν «παλιά». Τον Γενάρη. Κι ως γνωστόν, ο ΣΥΡΙΖΑ… «ξεμπερδεύει με το παλιό».

Κι αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κριθεί για όλα αυτά, τότε όταν έρθει η ώρα -και αργά ή γρήγορα θα έρθει-  για ποιο πράγμα θα κριθεί; Μα είναι απλό: Για τη φερεγγυότητά του. Για την αξιοπιστία του. Για τη συνέπειά του.

Kαι φυσικά για την… «αριστεροσύνη» του.

πηγή – realnews

Πηγή: ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου