Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τσουβαλιάζουν το πόθεν έσχες Φλαμπουράρη με άλλα 129 για να τον «αθωώσουν»

Τώρα λένε από την επιτροπή της Βουλής ότι δεν είναι 70 αλλά 129 οι βουλευτές που θα «διορθώσουν» τις δηλώσεις τους              

Πρωτοφανείς πρακτικές που εγείρουν έντονους προβληματισμούς και ερωτηματικά για την σκοπιμότητα τους απεργάζονται τα επιτελεία Βουλής και Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με το «πόθεν έσχες» του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη.

Αρχικά ο υπουργός Επικρατείας «πιάστηκε» να έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες που κατέθεσε στην Βουλή τον Απρίλιο του 2015 μετοχές κατασκευαστικής εταιρείας αν και ο σχετικός νόμος απαγορεύει σε υπουργό να εμφανίζεται βασικός μέτοχος εταιρείας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από το «Πρώτο Θέμα» και έλαβε τεράστιες διαστάσεις με αποτέλεσμα η αρμόδια επιτροπή να συνεδριάσει την περασμένη Παρασκευή και να αποφασίσει την κατά προτεραιότητα παραπομπή της συγκεκριμένης δήλωσης σε ορκωτούς λογιστές για έλεγχο. Όμως μια ημέρα μετά ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Βαρεμένος «αποκάλυψε» ότι δίνεται η δυνατότητα στον κ. Φλαμπουράρη και σε άλλους 70 βουλευτές (εκλεγέντες Ιανουάριο – Σεπτέμβριο 2015) να υποβάλουν νέες δηλώσεις.

Σήμερα, διαρρέεται ότι οι εμπλεκόμενοι δεν είναι 70 αλλά περίπου 130. Δηλαδή, μαζί με τον υπουργό βρίσκουν την ευκαιρία και άλλοι 129 να «διορθώσουν» τις «ατέλειες» των «πόθεν έσχες» τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή «πόθεν έσχες» προσανατολίζεται να στείλει στους ορκωτούς λογιστές για έλεγχο όχι την πρώτη δήλωση του κ. Φλαμπουράρη αλλά την διορθωμένη. Την νέα δηλαδή που θεωρείται σίγουρο πως δεν θα περιλαμβάνει τις μετοχές τις εταιρείας του αποφεύγοντας με τον τρόπο τον «ενοχλητικό» έλεγχο για το μετοχολόγιο του.

 Πηγή       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου