Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Στις εκλογές express το ΟΧΙ θα πορευτεί με αποχή ή με συμβιβασμό ;

ELLAS_LOGO01 SMALL

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛ.Λ.Α.Σ.

Το χρηματοπιστωτικό λόμπι αποφάσισε εκλογές και οι υπάλληλοί του έσπευσαν να υλοποιήσουν τις εντολές του.Οι εκλογές – εξπρές που αποφάσισε η Κυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝΕΛ, μετά το «άδειασμα» στο τραπέζι των υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων, του ηχηρού και απρόσμενου (τόσο για αυτούς όσο και για πολλούς από εμας) ΟΧΙ του Ιουλίου, προσπαθεί να μας πιάσει εξ’ απίνης.
Με έκδηλη την απογοήτευση μεγάλης μερίδας της κοινωνίας από την υπογραφή του 3ου μνημονίου, την εκμετάλλευση της δημόσιας εικόνας του Τσίπρα (πριν αυτή καταρρεύσει από την εφαρμογή της λαίλαπας των μέτρων που ακολουθούν), αποφασίστηκε λαϊκή νομιμοποίηση – αυτοχειρία του μνημονίου μέσω εκλογών ώστε:
  •  να υλοποιηθεί το απόλυτο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,
  •  να μπει μια και καλή η ταφόπλακα στις κοινωνικές διεκδικήσεις,
  •  να συνθλιβεί ο κοινωνικός ιστός, μέσω της περεταίρω εξαθλίωσης και φτωχοποίησης των
  • λαϊκών στρωμάτων
  •  να μετατραπούμε πλήρως και με τη βούλα σε προτεκτοράτο του διεθνούς κεφαλαίου
Ο λαός μας έδωσε εκλογικά την τελευταία 3ετία, μέσω μιας καταιγίδας προπαγάνδας και φίμωσης της αλήθειας, αντιμνημονιακές απαντήσεις με κορύφωση το μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.
Οι προσεχείς εκλογές δεν αφήνουν περιθώρια για απώλειες. Δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που διεξήγαγε το σημιτικό ή το καραμανλικό κράτος μια δεκαετία πριν, ώστε να δικαιολογήσουν την αποχή μας, σε περιόδους εικονικής ευμάρειας.
Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της ΕΛ.Λ.Α.Σ., παρόλο που θεωρούμε ότι οι εκλογές δεν είναι η λύση (ή τουλάχιστον η μόνη λύση) για τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, της ολικής ρήξης και ανατροπής του σάπιου και καλά ριζωμένου πολιτικού συστήματος (ειδικά όταν γίνονται με σημαδεμένα χαρτιά, με ανήθικους εκβιασμούς και με προκλητικά αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις) καλούμε τους Έλληνες εκλογείς, στα όποια ψήγματα δημοκρατικών δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει, να ψηφίσουν ΥΠΕΥΘΥΝΑ, κατά ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και με ΘΑΡΡΟΣ, κλείνοντας τα αυτιά σε όλα τα παπαγαλάκια και την ανόητη προπαγάνδα τους.
  • Υπεύθυνη και συνειδητή εκλογική στάση σημαίνει, ότι λαμβάνουμε υπόψη τις επόμενες γενιές :
  •  δεν τις φορτώνουμε με τα χρέη που δημιούργησαν όσοι μας έφεραν ως εδώ, δίνοντας τους πάλι «χώρο» στο πολιτικό σκηνικό
  • προσβλέπουμε για τα παιδιά μας ένα μέλλον που θα βασίζεται στις ίσες ευκαιρίες, τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία, σ’ ένα περιβάλλον ειρήνης και σεβασμού και δε τα οραματιζόμαστε «σύγχρονους σκλάβους» στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες .
  •  σημαίνει, μιά και καλή, ένα οριστικό «χαστούκι» στο νέο δικομματισμό που αναδύεται και θέλει να εκφραστεί εις σάρκαν μία μετά από τις εκλογές και τις παραφυάδες αυτού, οι οποίοι επιθυμούν ελληνική κοινωνία:
    • σκλαβωμένη εσαεί με μνημόνια στις δυνάμεις του τραπεζικού κεφαλαίου και της χρεωκρατίας τους
    • ως ένα υποτελές προτεκτοράτο των μεγάλων δυνάμεων, δημιουργώντας εκβιαστικά και εκφοβιστικά διλλήματα στο λαό
  • σημαίνει πως προβληματιζόμαστε και δίνουμε αξία εκ νέου στο κίνημα των πλατειών και της αγανάκτησης που συνετέλεσε αποφασιστικά στις πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνοντας επιμέρους αντιμνημονιακή και πατριωτική συνείδηση.
Σ’ αυτές τις εκλογές δε στηρίζουμε:
– τα κόμματα που πέρασαν από την εξουσία και συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξαθλίωσής μας τα τελευταία 40 χρόνια
– τους συναινετικούς και «δήθεν» υπεύθυνους, που μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση, μερική επαναδιαπραγμάτευση και επαναπροσδιορισμό των προαποφασισμένων μνημονίων και είναι έτοιμοι και πρόθυμοι να συνδράμουν στη συνέχιση της εξαθλίωσης που βιώνουμε και στη σαπίλα και τη διαφθορά.. Τους δίνουμε ηχηρό μήνυμα ότι η υποτέλεια είναι υποτέλεια, η εξάρτηση παραμένει εξάρτηση, ανεξάρτητα από τον όποιο προσδιορισμό ή χαρακτήρα αν έχει.
Είναι οι εκλογές που πρέπει να δώσουμε ένα ακόμα χαστούκι στην τραπεζοκρατία, στηρίζοντας ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ δυνάμεις που ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ την υποταγή και την καταστροφή της χώρας και του λαού με μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και εθελοδουλεία, δυνάμεις που φυσικά δεν ανήκουν και δεν εκπροσωπούν τον νεοναζισμό, το φασισμό και τον υπόκοσμο.
ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΟΧΙ», ΜΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου