Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Η διαδικασία είναι ουσία

voutsis
 
Ενώ η ελληνική Βουλή έχει καταντήσει τα τελευταία χρόνια χώρος προδοσίας της λαϊκής κυριαρχίας, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης κατηγορεί την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για θεσμική τυπολατρία, στα όρια του προσχήματος.    Ο Νίκος Βούτσης δεν θεωρεί απαραίτητο η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να σέβονται το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος γιατί κι αυτό είναι θεσμική τυπολατρία.
Και βγαίνει να κάνει δηλώσεις στο παράνομο και χρεοκοπημένο Mega -που ανήκει στους ολιγάρχες που θα διέλυε ο ΣΥΡΙΖΑ- εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου για «θεσμική τυπολατρία», αρνούμενος να παραδεχτεί πως το πραγματικό θέμα του είναι ότι η Κωνσταντοπούλου, σε αντίθεση με αυτόν, ψήφισε όχι στα προαπαιτούμενα μέτρα.

Οι απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν στα χνάρια των απατεώνων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, και ψηφίζουν νέο Μνημόνιο, αφού μάλιστα έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
Τώρα, όλοι αυτοί οι απατεώνες μαζί -από τον Τσίπρα και τον Βούτση μέχρι τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη- θα ψηφίσουν παρέα το νέο Μνημόνιο.

Και σε ένα δυο μήνες, θα διεκδικήσουν πάλι την ψήφο των πολιτών, υποστηρίζοντας πως είναι πάρα πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους και πως δεν είναι ακριβώς τα ίδια σκατά. Τα «αριστερά» σκατά έχουν καλύτερη γεύση.

Αλλά το πρόβλημά τους είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου που επιμένει να πιστεύει πως η Βουλή δεν πρέπει να είναι κωλοχανείο.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πράττει πολύ σωστά, επιμένοντας στην τήρηση των διαδικασιών της Βουλής.

Αν λειτουργήσει η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, οι Βούτσηδες -που δρουν αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά- θα βρεθούν στα δικαστήρια. Μαζί με τους προηγούμενους προέδρους της Βουλής που ήταν τροχονόμοι και έθαβαν υποθέσεις και πορίσματα επιτροπών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου το ξέρει καλά αυτό και προφυλάσσει τον εαυτό της.

Η διαδικασία είναι ουσία, όπως έλεγαν και οι παλαιότεροι.

(Στη φωτογραφία, ο Νίκος Βούτσης τρώει ανέμελος το τσιζκέικ του στα υπουργικά έδρανα της Βουλής. Δεν αποκλείεται να ήθελε να φάει και τα σουβλάκια του, η Ζωή Κωνσταντοπούλου να του το απαγόρευσε, και ο Βούτσης να ανακάλυψε πως είναι θεσμική τυπολατρία να μην επιτρέπει η πρόεδρος της Βουλής να σαβουρώνουν οι βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο.)

Πηγή: pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου