Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Γερμανός, νεοφιλελευθερισμός και πώς θ’ απαλλαγούμε

evil5
 
Του sanejoker

Φωτιά

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το σολάνο -«γερμανός» – λατ. Solanum elaeagnifolium, είναι ζιζάνιο των ανοιξιάτικων φυτών και ανήκει στο ίδιο γένος με τις πατάτες και τις ντομάτες, όμως αυτό είναι τοξικό και δηλητηριώδες. Στα όμορφα μωβ άνθη του οφείλεται η παρανόηση του ως καλλωπιστικό φυτό.

(Ο νεοφιλελευθερισμός -«παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός» –γαλλ: laissez faire, laissez passer, είναι οικονομικό σύστημα και ανήκει στο ίδιο γένος με το σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό, όμως είναι τοξικός και δηλητηριώδης. Στα προσωρινά του οφέλη (κυρίως καταναλωτικά και κυρίως για τις υψηλότερες τάξεις) οφείλεται η παρανόηση του ως σύστημα επωφελές για τον άνθρωπο.)

~~{}~~
 
 
Ο Γερμανός είναι γηγενές είδος της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.
Πρωτοεμφανίστηκε το 1927 κοντά στη Θεσσαλονίκη. Πιθανολογείται ότι σπόροι του βρίσκονταν σε αμερικάνικα λιπάσματα.

Οι Θεσσαλονικείς παρατήρησαν το φυτό σε μεγάλους αριθμούς στην περίοδο της γερμανικής Κατοχής, το συνάρτησαν με τους Γερμανούς και το ονόμασαν «γερμανό».

Οι «γερμανοί» έχουν εισβάλει πια από βορρά προς νότο σε όλη την Ελλάδα κι έχουν κατακλύσει τις άκρες των χωραφιών, τα πρανή των δρόμων και τις απεριποίητες πλατείες των πόλεων.

(Ο νεοφιλελευθερισμός είναι γηγενές είδος της Βόρειας Αμερικής, αν και η πρωταρχική του μορφή (καπιταλισμός) ευδοκίμησε αρχικά στην Ευρώπη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1945, μετά τη λήξη της γερμανικής Κατοχής. Πιθανολογείται ότι σπόροι του βρίσκονταν στην αμερικανική βοήθεια (Ούνρα).

Οι Έλληνες ανακάλυψαν το νεοφιλελευθερισμό κυρίως μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ, το συνάρτησαν με την πλασματική τους οικονομική ευμάρεια και το ονόμασαν «ανάπτυξη».

Ο νεοφιλελευθερισμός έχει εισβάλλει πια από βορρά προς νότο σε όλη την Ελλάδα και έχει εκποιήσει τα λιμάνια,, τους δρόμους και τις απεριποίητες ΔΕΚΟ.)

~~{}~~
 
Μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έδειξε ότι ο γερμανός αντέχει την ρύπανση και την πίεση του αστικού περιβάλλοντος και ότι «παρουσιάζει πλαστικότητα ως προς τις στρατηγικές αύξησης και χωροδιάταξης ανάλογα με την ένταση της περιβαλλοντικής πίεσης που δέχεται, η οποία φαίνεται να του προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων ειδών».

(Μελέτες πάνω στις χώρες όλης της υφηλίου έδειξαν ότι ο νεοφιλελευθερισμός, «laissez faire, laissez passer», αντέχει τις εκλογές και την πίεση του δημοκρατικού περιβάλλοντος και ότι «παρουσιάζει πλαστικότητα ως προς τις στρατηγικές αύξησης και χωροδιάταξης ανάλογα με την ένταση της κοινωνικής πίεσης που δέχεται, η οποία φαίνεται να του προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων συστημάτων».)

~~{}~~
 
Η ζημιά των καλλιεργούμενων φυτών δεν οφείλεται μόνο στον ανταγωνισμό του σολανού, αλλά παράλληλα στις τοξικές ουσίες που εκκρίνει στο περιβάλλον και στο γεγονός ότι τα φυτά του είναι ξενιστές επιβλαβών εντόμων (Lygus hesperus) και μυκήτων (Rhizoctonia solani, Cercospora atromarginalis, Verticillium albo-atrum).

(Η ζημιά που προκαλεί ο νεοφιλελευθερισμός στις χώρες που επιβάλλεται δεν οφείλεται μόνο στον οικονομικό ολοκληρωτισμό του, αλλά παράλληλα στις τοξικές ουσίες που εκκρίνει στην κοινωνία και στο γεγονός ότι τα κρατικά του παραρτήματα (ήτοι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις) είναι ξενιστές επιβλαβών ανθρώπων (Politicus Dieftharmenus, Wallstreetius Gypeum, Mafiozi Adistakti) και φορέων (Apateonus Eterium Mizus,  Diaplekomenus Media, Trapezas Adifagus, Dikaiosinis Chrimatizomenis).)

~~{}~~
Το είδος είναι, επίσης, τοξικό και για το ζωικό κεφάλαιο. Μεγάλα ζώα που καταναλώνουν ώριμους καρπούς του φυτού σε ποσότητα ίση με 0.1% έως 0.3% του βάρους του σώματός τους, εκδηλώνουν συμπτώματα δηλητηρίασης.

(Το σύστημα είναι, επίσης, τοξικό και για το ηθικό κεφάλαιο. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν διαρκώς τους καρπούς της νεοφιλελεύθερης υποκουλτούρας, εκδηλώνουν συμπτώματα δηλητηρίασης, όπως αλλοτρίωση, αποξένωση, αδιαφορία για το συνάνθρωπο, κατάθλιψη κα.)

~~{}~~
 
Οι περιοχές εισβολής του γερμανού συμπεριλαμβάνουν όλες τις ηπείρους, η δε κατανομή του εκτείνεται πλέον σήμερα από τη Μεσόγειο (Αίγυπτο, Ελλάδα, Ισραήλ, Σικελία, Ισπανία, Μαρόκο), έως την Ινδία, Ζιμπάμπουε, Ν. Αφρική και Αυστραλία.

(Οι περιοχές εισβολής του νεοφιλελευθερισμού συμπεριλαμβάνουν όλες τις ηπείρους, η δε κατανομή του εκτείνεται σήμερα από τη Μεσόγειο (Αίγυπτο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία) έως την Ινδία, την Κίνα, την Αφρική και την Αυστραλία.)

~~{}~~
 
Έρευνες στην Καλιφόρνια και την Ελλάδα έδειξαν ότι, αν και περιορισμένα, πολύ λίγα φυτοφάρμακα μπορούν να συνεισφέρουν στον έλεγχο του ανεξέλεγκτου ουσιαστικά ζιζανίου. Μάλιστα, για τον έλεγχο μικρής έκτασης εισβολής στην Καλιφόρνια, οι καλλιεργητές έχουν χρησιμοποιήσει και φωτιά για απολύμανση του εδάφους.

(Έρευνες στην Νότια Αμερική –Χιλή, Βενεζουέλα- και την Ευρώπη –Ρωσία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία- έδειξαν ότι πολύ λίγο οι δημοκρατικές διαδικασίες μπορούν να συνεισφέρουν στον έλεγχο του ανεξέλεγκτου ουσιαστικά νεοφιλελευθερισμού. Μάλιστα για τον έλεγχο της τεράστιας και καταστροφικής εισβολής στην Ελλάδα οι πολίτες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν και φωτιά για την απολύμανση της κοινωνίας.)

~~{}~~
 
Τα κείμενα εκτός παρενθέσεων με κανονική γραφή αφορούν στο ζιζάνιο σολάνο ή «γερμανός» και έχουν παρθεί αυτούσια από σελίδες στο διαδίκτυο.

(Τα κείμενα εντός των παρενθέσεων με πλάγια και έντονη γραφή αφορούν στον παγκοσμιοποιημένο νεοφιλελευθερισμό  και έχουν παρθεί αυτούσια από την κοινωνική πραγματικότητα.)


πηγή – Νόστιμο ήμαρ


Από: ΕΛΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου