Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Τί μου έμαθε ο ελληνικός νεοφιλελευθερισμός - από τον Χάρη Ζάβαλο



Κι όμως αυτά τα ακούς και μένεις ατάραχος γιατί τα έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια και αν τους βρίσεις σε λένε φασίστα γιατί δεν έχεις επιχειρήματα να τους αντικρούσεις.
Το λάθος με την δημοκρατία είναι που δίνει δικαίωμα ψήφου σε όλους...ας υπάρχει κάποιο είδος διπλώματος όπως στην οδήγηση

Για το Νόστιμον ήμαρΧάρης Ζάβαλος

Στον αγώνα του σήμερα να «θάψουμε» τον νεοφιλελευθερισμό που ξεμύτισε στην Ελλάδα της κρίσης, κάνουμε μια αναδρομή στα καλύτερα διαμάντια που διαβάσαμε στο facebook από τους υπέρμαχους της πιο απάνθρωπης ιδεολογίας, του αφεντικού του σκυλιού του ναζισμού και του φασισμού.
Και επειδή εμείς δεν έχουμε «χρονοντούλαπα» να την κλείσουμε μέσα, έχουμε μνήμη και θέληση να ανατρέψουμε αυτό το τέρας που καλπάζει στην πολιτική ζωή της Ελλάδος και του κόσμου.
(Όλα τα παρακάτω είναι 100% αληθινά χωρίς κανένα ίχνος υπερβολής. Είναι το μέτωπο της λεγόμενης «κοινής λογικής» που βάλθηκε να βιάσει τη δική μας.)

Ξεκινάμε:

1. Τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα ΔΕΝ κάνουν κακό στην υγεία.

2. Η Monsanto προσπαθεί να πολεμήσει την πείνα στην Αφρικήκαλλιεργώντας γενετικά τροποποιημένα αλλά δεν την αφήνουν οι “προοδευτικοί”, οι αριστεροί και λοιποί θολοκουλτουριάρηδες που ως εκ τούτου ευθύνονται για την πείνα που μαστίζει την “μαύρη” ήπειρο.

3. Το Big Mac των ΜcDonald’s είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη του δυτικού πολιτισμού ώστε να καταπολεμηθεί η πείνα!

4. Η ISIS στο Ιράκ  και στη Συρία, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να χρηματοδοτήθηκε από τις Η.Π.Α. ή το Ισραήλ ή και τους 2 μαζί, αφού όλοι ξέρουμε ότι η CIA και η Μοssad  δεν κάνουν τέτοια πράγματα. Όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι ψεκασμένος και συνωμοσιολάγνος.

5. Κακώς οι Παλαιστίνιοι αντιδρούν στην κατοχή των εδαφών τους από το Ισραήλ και θα έπρεπε να κάθονται ήσυχοι στην Λωρίδα της Γάζας. Αν ξεσηκώνεσαι και πετάς ρουκέτες επειδή έχτισαν τοίχο γύρω σου και ψωμολυσσάς είσαι φασίστας, οπότε θα φας 100.000 ρουκέτες μια Τρίτη απόγευμα για να στρώσεις χαρακτήρα και επιδερμίδα. Επίσης σταμάτα να γεννάς σαν κουνέλα μικρή μου Παλαιστίνια και μετά σκοτώνονται τα παιδιά σου από τους πυραύλους και κατηγορείς τόσο άδικα τους Ισραηλινούς για την παιδική θνησιμότητα. Άρα καταλήγουμε εύκολα στο συμπέρασμα ότι είσαι και αντισημίτης. Άρα Ναζί. Άρα στα λόγια μου έρχεσαι.

6.Κακώς υπήρξε το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ και η Ελληνική Αντίσταση εν γένει.Άλλωστε δεν έκανε και καμιά φοβερή δουλειά. Σκότωνε έναν Γερμανό την εβδομάδα και ευθύνεται για τις μαζικές εκτελέσεις αμάχων από τους Ναζί. Βασικά το μόνο που έκανε ήταν να κλέβει κουβέρτες από τις γιαγιάδες των ορεινών χωριών και να τις μετατρέπει σε παπούτσια όπου και τα πούλαγε μετά στην μαύρη αγορά.
(Δεν κάνω πλάκα, έχει ειπωθεί αυτό.)

7. Όποια εταιρεία συνεργάστηκε με τους Ναζί το έκανε λόγω του φόβουκαι της απειλής από τα στρατεύματα Κατοχής και όχι ώστε να αυξήσει τα κέρδη της πατώντας πάνω στα πτώματα Εβραίων και λοιπών φυλακισμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωση.

8. Τα κινητά τηλέφωνα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να κάνουν κακό στον άνθρωπο. Είναι ποτέ δυνατόν εταιρεία να ρίσκαρε την υγεία του κόσμου μπροστά στο βωμό του κέρδους;
Τι;
Είναι λίγος ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από την πρώτη χρήση τους μέχρι σήμερα ώστε να βγούνε ασφαλή συμπεράσματα;
ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕ.

9. Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και οι λοιποί απολυμένοι έπρεπε να φάνε μάπες από τα ΜΑΤ γιατί σε ένα τυχαίο blog βρήκανε ντοκουμέντο που δείχνει ότι κάποτε έπαιρναν 7.000 ευρώ μηνιάτικο. Αν παραδόξως δεν παίρνουν πια τόσα και πληρώνονται 450 με 700 ευρώ γιατί κάνουν τόση φασαρία για φραγκοδίφραγκα; Ε;

10. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έφαγαν 350 δις ευρώ οπότε αναγκαστήκαμε και πήγαμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και έστειλε την Τρόικα, πράγμα όχι απαραίτητα κακό, αφού η οικονομική κρίση είναι μια χρυσή ευκαιρία για όλους μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας και όσο εσείς κρίνεστε και αυτομαστιγώνεστε που δεν είχατε πάρει εκείνη την ριμάδα απόδειξη της ζαμπονοτυρόπιτας που αγοράσατε πριν 8 χρόνια, οι έχοντες έχουν χεστεί στο τάλιρο.
ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΦΤΑΙΝΕ. Αυτό να θυμάσαι εσύ και μόνο αυτό.

11. O πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε υποδειγματικά την δουλειά του και πάνω από όλα είναι υπερκομματικός.
Και επειδή κατέβηκε υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές που μας πέρασαν;
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΛΕΜΕ.

12. Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τα λέει πάντα σωστά και σοφά.
ΤΟΝ ΛΙΓΟΥΡΕΥΕΣΤΕ;

13. Δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο για διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., όσον αφορά το μνημόνιο στην χώρα.
Οπότε βούλωσέ το και προσκύνα.

14. Πιθανή αύξηση του κατώτατου μισθού θα φέρει μόνο χάος αφού ο κόσμος θα πάει να αγοράσει τρόφιμα και βενζίνη που είναι εισαγόμενα. Άρα 300 ευρώ το «ευέλικτο» 6ωρο. Δηλαδή 8ωρο. Και πάλι καλά να λες που έχεις δουλειά ρεμάλι και κάποιος σου δίνει ψωμάκι και τρως.

15. Κανείς μα κανείς δεν αυτοκτονεί λόγω χρεών.- 
Τις αυτοκτονίες τις προμοτάρουν τα πρότυπα της μουσικής και το σινεμά. Οπότε είναι τυπικό δείγμα μιμητισμού.

16. Τις Κυριακές τα μαγαζιά ΠΡΕΠΕΙ να είναι ανοιχτά γιατί έτσι θα κινηθεί η αγορά και ας μην υπάρχει σάλιο στις τσέπες του καταναλωτή και ψωνίζει πια με οικονομικό προγραμματισμό. Αυτά άλλωστε τα λέτε εσείς οι μίζεροι. Σε λίγο θα μας πείτε ότι υπάρχουν άστεγοι και άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε. Ή ότι κατά τα χρόνια της κρίσης έχουν αυξηθεί οι αυτοκτονίες. Τι αστείοι που είστε βρε αριστερούληδες.

17. Όλες οι απεργίες είναι καταχρηστικές και μίζερες. 

18. Δεν πρέπει να υπάρχει ηλικιακό όριο στην εργασία. Και αν θέλει ένα 8χρονο να δουλέψει ποιος είσαι εσύ ρε κράτος για να του το απαγορέψεις;

19. Τα πτυχία είναι άχρηστα. Σημασία έχει να έχεις ζήλο. Αν παρακολουθήσεις 2 βίντεο στο youtube και μελετήσεις και 2 επεισόδια Grey’s Anatomy είσαι έτοιμος να κάνεις χειρουργείο ανοικτής καρδιάς. Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα πτυχία είναι κρατικός παρεμβατισμός για την προστασία των συντεχνιών. Άσε που ο Steve Jobs δεν είχε πτυχίο. Ούτε ο Σωκράτης!

20. Βάσει του παραπάνω δόγματος, αν θες να κάνεις μια επέμβαση, θα μπαίνεις στο ίντερνετ και θα βλέπεις στατιστικά επιτυχιών και αποτυχιών των υποψηφίων χειρούργων και ανάλογα θα παζαρεύεις. Έχει σώσει 12, έχει σφάξει 14. Τιμή εκκίνησης 300 ευρώ το όργανο.

21. Μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία γενικά είναι ιδρύματα κομμουνιστικής κατήχησης.

22. Οι εθνικές οδοί δεν πρέπει να είναι κρατικές. Ο κάθε ιδιώτης θα πρέπει να χαράξει δρόμο όπου θέλει και έτσι βάσει ανταγωνισμού ο καταναλωτής να επιλέγει τον δρόμο που τον εξυπηρετεί.
30 παράλληλες εθνικές οδοί και τσιμέντο παντού.

23. Για την έκρηξη της πορνείας από ιερόδουλες που προέρχονται από τη Ανατολική Ευρώπη φταίει ο Μαρξ. 
(Ναι όπως το ακούτε γράφτηκε. Είναι άλλωστε πολύ απλός συλλογισμός. Μαρξ-ταξική πάλη-κομμουνισμός-ΕΣΣΔ-Στάλιν-πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού-φτώχεια-πορνεία. Κατανοητό;)

24. Τόσα χρόνια ζούσαμε στη τελευταία Σοβιετία του Σύμπαντος. Την Ελλάδα.

25. Ο Μπάρακ Ομπάμα είναι κομμουνιστής και οι ΗΠΑ είναι πια νεοσοβιεστάν.
26. Και ο Σαμαράς είναι κομμούνι.
27. Και όσοι πρωθυπουργοί πέρασαν από την Ελλάδα.
28. Γιατί σε αυτή εδώ την χώρα είχαμε 40 χρόνια ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. 
(Πες τα ρε Τάκη Μίχα να αγιάσει το στόμα σου.)
29. Και γιατί όχι 60 χρόνια ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, που έλεγε και ο έτερος, ο Τάκης ο Μπαλτάκος;

30.Τα βιβλία της Άυν Ραντ είναι ευαγγέλια. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε έχοντάς τα αγκαλιά. Καμιά φορά αυνανιζόμαστε κιόλας με αυτά.

31. Δεν υπάρχει κοινωνία. Μόνο άτομα. Αφού μας εξυπηρετεί να το πιστέψετε αυτό ώστε να κάνουμε την δουλειά μας.

32. Ε ρε Θάτσερ που θέλετε για να γίνετε άνθρωποι.
33. Ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή.
34.  Και κρίμα που δεν γίναμε Χιλή επί Πινοσέτ. Όμορφα χρόνια. Νεοφιλελεύθερα.
35. Στην τελική όποιος πεινάει, να πάει να δουλέψει. Τι δεν υπάρχουν δουλειές;
ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου