Παρασκευή

Έπος γελοιότητας

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς;

Ας ξεκινήσουμε από τα τελευταία:

«Εμπιστευτήκαμε  όλον αυτόν τον καιρό τον Αλέξη Τσίπρα, δεχθήκαμε το μεγαλύτερο πόλεμο που έχει υποστεί κυβέρνηση τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά πλέον δικαιωνόμαστε.  Πετύχαμε μετά από σκληρή διαπραγμάτευση την έξοδο της Ελλάδος από τον καιρό των μνημονίων. Ξεκινούν, πλέον, καλύτερες ημέρες για τον ελληνικό λαό,  και μετά τη συμφωνία που θα σφραγιστεί στις 24 Μαίου, ξεκινά και η ανάπτυξη για την οικονομία της χώρας.  Ο ελληνικός λαός απαλλαγμένος από το χθες,  προχωρά στο αύριο για καλύτερες ημέρες με τη στήριξη των ευρωπαίων εταίρων. Θέλω προσωπικά να ευχαριστήσω την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ για τη στήριξη που πρόσφεραν στην κυβέρνηση.  Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το αναγκαίο καλό»

Πάνος Καμμένος, όνομα και πράμα.

Έπεσε μόλις μερικές μέρες έξω από την «εκτίμηση» για έξοδο από τα μνημόνια το Πάσχα. Η ανάσταση ήρθε. Γαμιώντας.

Και για να το γιορτάσει ο Καμμένος έκανε δώρο στον Τσίπρα δύο γραβάτες, αν κι ο λαός ονειρεύεται ξύπνιος να τους κάνει δώρο κολομβιανές γραβάτες.

Η κυβέρνηση συνεχίζει με το λαθρεμπόριο ελπίδας κι αισιοδοξίας πιο αναίσχυντα από ποτέ.

Τσίπρας: «Μπορείτε να μας κατηγορήσετε για αυταπάτες όχι ότι δεν τηρήσαμε την εντολή κι είπαμε ψέματα»

Ο λαός δεν τρέφει πλέον αυταπάτες κι αναγνωρίζει την απάτη που έγινε εις βάρος του.

Σήμερα ο Τσίπρας προκάλεσε τους επιχειρηματίες του τουρισμού, της ραχοκοκκαλιάς της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας, να βάλουν ένα στοίχημα.

Και ξέρουμε ποιος θα το χάσει. Ο ελληνικός τουρισμός κι η ελληνική οικονομία.

Μεγάλος χωρατατζής ο Τσίπρας. Εκείνο με το παράλληλο πρόγραμμα το ξέρεις;

Ή εκείνο με τον Τσίπρα τον Σουλτς και το μεταναστάκι; Μην του ζητάς λεφτά αυτού, είχε πει ο πρωθυπουργός στο παιδί. Λεφτά του ζητάω εγώ.

Η εκείνο με τον Τσίπρα και τον Πάπα; «Το προσφυγικό είναι πρόβλημα καθολικό για αυτό ήρθε ο ηγέτης των Καθολικών»

Μαργαριτάρια του δημοτικού.

Και μιας και μιλάμε για τον Πάπα, ας αναφερθούμε στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Νίκο Παπά.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο DW δήλωσε πως γίνεται μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και αποπολιτικοποίησή της ώστε να μην μπορεί ένας υπουργός σαν κι αυτόν να διορίζει άμεσα τους εκλεκτούς του. Καλό έτσι;

«Θέλετε πραγματικά να απαντήσω στον Βαρουφάκη» ρώτησε σε άλλο στιγμιότυπο της συνέντευξης το δημοσιογράφο και στη θετική του απάντηση η δική του απάντηση ήταν «Όχι». «Γιατί όχι;» «Γιατί έτσι».

Μόνο μια αναφορά στην μελέτη που απέδειξε ότι από τα 220 δις των μνημονιακών δανείων, μόνο το 5% για εσωτερικές ανάγκες. Αλλά δεν ήθελε ο Παππάς να θίξει θέματα που αφορούν την ουσία των μνημονίων, αφού πλέον τα υπηρετεί.

Σε ερώτηση για το "οι πρόσφυγες λιάζονται" της θείας Τασίας, ο Παππάς μετά από τριβή αναφώνησε, θεέ μου, τι κάνω εδώ; Έλα μου ντε. Κι εμείς το ίδιο αναρωτιόμαστε.  


Το κεντρικό μήνυμα που έστειλε ο Παππάς ήταν ότι η κυβέρνηση διαβάζει τα μαθήματά της, ότι έχει ήδη πουλήσει αεροδρόμια και λιμάνια και ότι μπορεί να κάνει καλύτερα για τους δανειστές απ ότι οι προηγούμενοι. Ο πιο καλός ο μαθητής.

Και συνεχίζει ακάθεκτη να ξεπουλάει για να πιάσει τα 50 δις που έταξε στους δανειστές από ιδιωτικοποιήσεις…

I have a dream.

Και συνεχίζουμε με τον αντιμνημονιακό μέντορα Κατρούγκαλο:

«Θα ξέρετε ενδεχομένως, ότι υπάρχει ήδη μία έκφραση και στην αργκό των Βρυξελλών και στα βιβλία της πολιτικής επιστήμης. Pasokification. Τι σημαίνει αυτή η έκφραση; Θυμόσαστε το αντίστοιχο τραγούδι των Red Hot Chili Peppers, Californication; Καμία σχέση. Pasokcification, πασοκοποίηση, σημαίνει τι παθαίνει ένας σοσιαλδημοκρατικό κόμμα όταν ταυτίζεται απολύτως με το νεοφιλελευθερισμό. Εξαερώνεται. Εξαερώνεται»

O ορισμός του Pasokification θα πρέπει να διευρυνθεί μετά την κυβέρνηση Συριζανέλ: Πασοκοποίηση σημαίνει επίσης τι παθαίνει ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς όταν πρώτα πασοκοποιείται από επιλογή του και μετά ταυτίζεται έμπρακτα απολύτως με νεοφιλελεύθερα επιταγές προσπαθώντας να διατηρήσει μονάχα τα κρατίστικά του ερείσματα. Εξαερώνεται. Εξαερώνεται.

Ο Κατρούγκαλος μας έλεγε πριν το Πάσχα πως η οικονομία περιμένει την αξιολόγηση για να εκτοξευτεί.

Αν τους προηγούμενους τους χρειαζόταν ελικόπτερο για να φύγουν, αυτοί χρειάζονται μάλλον διαστημόπλοιο.

Υπάρχει κι άλλο τραγούδι των Red Hot Chili Peppers που ταιριάζει στους Συριζανέλ: Παράλληλο σύμπαν λέγεται. Εκεί που οι Συριζαίοι είναι αριστεροί κι εφαρμόζουν το παράλληλο πρόγραμμα. Για αυτό το χρειάζεται το διαστημόπλοιο ο Κατρ-ούγκαλος.

Ροζ Καυτές Τσίπρα μπάμιες.

Και μας αποκαλύπτει προ ημερών βουλευτής του Σύριζα πως υπάρχει περιθώριο περικοπής δαπανών: Υπάρχουν άχρηστοι οργανισμοί που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Και γιατί κόβετε τη δεν μισθούς και συντάξεις αντί να κόψετε τις μαλακίες; Δε θα ταν καλός ένας τέτοιος κόφτης; Φυσικά η ερώτηση αυτή δεν απαντήθηκε γιατί σε αντίθεση με τους Γερμανούς, στους Έλληνες δημοσιογράφους οι Έλληνες πολιτευτές μπορούν να υπεκφεύγουν όσο θέλουν.
Την απάντηση την ξέρουμε: κομματική ποσόστωση στα καλά πόστα του δημοσίου λέγεται.
Μόνο άμα πιάσουν τα τρελά ζόρια κόβουμε από κει.

Και συνεχίζουμε: Αυλωνίτη: Δεν υπάρχουν εντατικές. Κάντε γυμναστική….
Επαναστατική γυμναστική όπως ο προεκλογικός ΣΥΡΙΖΑ;

Παλιά ο Τζίμης ο Πανούσης έλεγε «γαμάτε γιατί χανόμαστε». Τώρα που και μας γαμάν και χανόμαστε η Αυλωνίτη μας λέει να πα να γυμναστούμε. Να κάνουμε push ups να κάνουμε και τέλειο κορμί. 

Κάποια βουλευτής είχε κάποτε πει σε εραστή της πως δεν θέλει να της γαμήσει το κορμί αλλά το μυαλό. Εκείνος το κανε και από τότε το μυαλό της είναι γαμημένο.

Για αυτούς και άλλους λόγους ο Ξυδάκης είχε προτείνει τους μετανάστες ως λύση του δημογραφικού προβλήματος. Όχι το να δημιουργηθούν συνθήκες να σταματήσει η αιμορραγία της ελληνικής μετανάστευσης, όχι να υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να μεγαλώνουν παιδιά.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τα γεμιστά και τις μαρμελάδες της κυράς Φωτίου; Τους ανεύθυνους καρκινοπαθείς και τους ψητούς μετανάστες του Κουρουμπλή; Τους λιαστούς πρόσφυγες της Τασίας;
Έτσι μας σερβίρουν γελοιότητα και κυνισμό κάθε μέρα.

Όσο για την «άλλη αριστερά», την μη κυβερνώσα, εσείς αναδείξατε τους συντρόφους σας. Δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό το τι γελοίοι ήταν. Εμ βέβαια. Τότε ήσασταν ένα παρεάκι και πολεμούσατε ανεμόμυλους. Τώρα ο εχθρός είναι εντός των πυλών και λεηλατεί μπορείτε να καμαρώνεται τους συντρόφους σας που πρόκοψαν και ξέκοψαν.

Το πρώτη φορά αριστερά ήταν ένα καλό ανέκδοτο, αλλά λίγοι το πιάσαν. Το δεύτερη φορά αριστερά είναι ένα μνημείο μαύρου χιούμορ και γελοιότητας που η βαριά σκιά του εξαφανίζει το ιστορικό παρελθόν και μέλλον της χώρας.

Δεν μπορείς να βγεις από το μνημόνιο όταν το μνημόνιο είναι πια μέσα σου.

Είμαστε θεατές σε ένα έργο που σιχαινόμαστε, σε ένα έργο όπου πρωταγωνιστούν χυδαίοι ηθοποιοί που προσβάλλουν τους θεατές τους και πληρώνουμε τη θέαση με τις ζωές μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου