Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι


Δύσκολο πράγμα οι αριθμοί. Οι αριθμοί που μετράνε νεκρούς. Πτώματα. Σκοτωμένους. Οιδηματώδη και παραμορφωμένα πρόσωπα. Ανυποψίαστους με ένα πονεμένο χαμόγελο. Κρέας. Η μηχανή δουλεύει με κρέας. Η Δύση εκπολιτίζει με τον πιο λεπτεπίλεπτο τρόπο.
Όταν στις αρχές του περασμένου αιώνα οι Βρετανοί και οι Αμερικάνοι εξέθρεψαν με τον πιο αποκρουστικό μηχανισμό τα πιο σκοταδιστικά και αντιδραστικά ισλαμικά κινήματα ως ανάχωμα στις επαναστάσεις εναντίον της αποικιοκρατίας, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί πως το κακό θα φτάσει αργά η γρήγορα στο καθιστικό του. Εκεί που τρώει πίτσα κι εκεί που γαμάει ο ανυποψίαστος μέσος πολιτισμένος Γάλλος, βλέποντας βομβαρδισμούς και χερσαίες επιχειρήσεις και ανατινάξεις και κομμένα κεφάλια, πίνοντας σαμπάνια και γαλλικό κρασί με ροκφόρ.
Ο αποβλακωμένος μέσος πολίτης πρέπει να φάει τη χοντρή ισλαμική πούτσα του χαλιφάτου για να καταλάβει πως η αποικιακή κτηνωδία των κατακτητών αναπόφευκτα γαλουχεί το αντίπαλο δέος του ισλαμικού φανατισμού, εφόσον αυτός παρουσιάζεται ως το μοναδικό ανάχωμα στην επελαύνουσα δυτική βαρβαρότητα.
Γάλλοι, Βρετανοί, Αμερικάνοι, Γερμανοί μαζί με τους υπόλοιπους κωλογλείφτες φτωχοευρωπαίους της περιφέρειας εδώ και πέντε χρόνια πουλάνε όπλα και κάνουν πλάτες στο τέρας που έθρεψαν με επιστημονικό ζήλο και θρησκευτική προσήλωση. Όταν ένας λαός της Αφρικής ή της Μέσης Ανατολής πάει να σηκώσει κεφάλι θέτοντας σε κίνδυνο την οικονομική και επεκτατική βουλιμία της πολιτισμένης Δύσης ξεφυτρώνουν απ’ το πουθενά Τζιχαντιστές και Ταλιμπάν.
Κι όταν ο ευαίσθητος ευρωπαίος δέχεται αυτή τη βαρβαρότητα του δικού του επεκτατικού συστήματος εναντίον των Άλλων πρέπει να είναι έτοιμος να φάει σκατά. Να θυσιάσει και δικά του παιδιά σ’ αυτή τη σφαγή που θα φέρει μελλοντικά κέρδη. Που θα γεμίσει τα ταμεία της εταιρίας.
Αυτός ο ευαίσθητος ευρωπαίος που γλείφει το μουνί της Λεπέν για να έχει ασφάλεια, για να έχει το στρατό στην πόρτα του να τον φυλάει απ’ τους τρομοκράτες, δεν ξέρει πως, όταν η Ευρώπη του ήταν βυθισμένη στα σκοτάδια της χριστιανικής θεοκρατίας και της άγνοιας οι Άραβες ήταν αυτοί που προχώρησαν τις επιστήμες, που έσωσαν απ’ την πυρά των χριστιανών φονταμενταλιστών τους θησαυρούς της ανθρώπινης νόησης. Έπαρση, ψέμα, αγραμματοσύνη, παραπληροφόρηση. Και λεφτά. Και όπλα. Και πετρέλαιο για να δουλέψει όλη αυτή η μηχανοκίνητη παράνοια.
πηγή: dromos
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου