Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Όσα γίνονται είναι για το καλό μας


 
Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Ούτε ένα ρεπό δεν με αφήνουν να χαρώ -μιλάω για τους τεχνοκράτες.

Καταρχάς, συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στα δουλικά για την εξαιρετική τους στάση να νομιμοποιήσουν αυτά τα μέτρα· θα το λέω κάθε μέρα μέχρι να πεθάνω.
Οπότε, σε αυτά τα χάπατα απευθύνομαι, οι υπόλοιποι δεν υπολογιζόμαστε, ούτως ή άλλως.

Σήμερα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο-σκούπα των προαπαιτούμενων του 3ου Μνημόνιου.
Προσέξτε, προαπαιτούμενα και ήδη φαντάζομαι τι θα περιλαμβάνει το κυρίως πιάτο.

Επίσης να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί υπάρχει τρομερός καννιβαλισμός στην ελληνική κοινωνία.
Οι περισσότεροι οφειλέτες της εφορίας και του δημοσίου γενικότερα, δεν είναι απατεώνες φοροφυγάδες, αλλά άνθρωποι της διπλανής πόρτας που πνίγηκαν στα νερά της ελεύθερης αγοράς, επειδή δεν ήξεραν καλό κολύμπι, αυτό και μόνο αυτό και όποιος δεν το καταλαβαίνει, πρόβλημα του και να κυνηγάει ανεμόμυλους.

Κάποιος βρέθηκε να χρωστάει επειδή τόλμησε να κρατήσει το ΦΠΑ για να ντύσει το παιδί του, κάποιος άλλος επειδή δεν είχε να πληρώσει την τεράστια προκαταβολή φόρου εισοδήματος ή την έκτακτη εισφορά και άλλος επειδή δεν είχε να δώσει στο ληστρικό ΤΕΒΕ ή έστω στον ΟΓΑ, ενώ υπάρχουν και οφειλέτες με τον ΕΝΦΙΑ, αυτόν ντε που θα καταργηθεί μέχρι το 2056 το πολύ που θα είναι όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σοσιαλιστικές και θα μπορεί επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει τη Θεσσαλονίκη μου γλυκιά, καμιά στον κόσμο άλλη, ή σκέτο Θεσσαλονίκη.
Η μεγάλη φοροδιαφυγή, αυτή που ούτε αγγίζουν τα νέα μέτρα ούτε το κράτος, εκείνη των ολιγαρχών, ευθύνεται για το μεγαλύτερο κομμάτι του χρέους, ενώ στερεί από το κράτος δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, αλλά μην μιλάτε για αυτήν, καθώς οι εγκληματίες είναι όλοι οι άλλοι που πέφτουν θύματα της ζούγκλας.

Καλοφάγωτες λοιπόν οι νέες «μεταρρυθμίσεις».
Και τι μεταρρυθμίσεις.

> Μειώνεται από τα 5 ευρώ στο 1 ευρώ το ποσό ΕΝΦΙΑ που μπορεί να καταστεί ληξιπρόθεσμο. Δηλαδή, αν χρωστάτε 1 ευρώ και 1 λεπτό ΕΝΦΙΑ και δεν το πληρώσετε, τότε θα σας επιβληθούν προσαυξήσεις γι” αυτό, όταν καταστεί ληξιπρόθεσμο.

> Αυξάνεται η φορολόγηση των ενοικίων, ακόμα και των ανείσπρακτων, ενώ καταργείται η δυνατότητα των ιδιοκτητών να εκχωρήσουν στην εφορία τα ανείσπρακτα, που σημαίνει ότι θα ξηλώνονται τον φόρο αν τους βαρέσει κανόνι ο ενοικιαστής. Επίσης αυτό σημαίνει πως θα αυξηθούν τα ενοίκια σε πολλές περιπτώσεις. Το τελικό ζητούμενο πάντως της παγκόσμιας ελίτ είναι να ενοικιάζουμε τα πάντα και να είναι οι μόνοι ιδιοκτήτες ώστε να διαλέγουν σε ποιον θα τα νοικιάζουν, αλλά αυτά είναι θεωρίες συνωμοσίας και κακώς πέφτω θύμα τους, γιατί κατά βάθος, πολύ βάθος, είναι καλοί άνθρωποι.
> Επιβάλλονται μια σειρά από ποινικά μέτρα και κυρώσεις (πρόστιμα) σε διάφορες περιπτώσεις αυθαιρεσίας, όπως πχ στη μη έκδοση αποδείξεων.

Παρένθεση.
Ξέρετε, το μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία είναι η μη έκδοση αποδείξεων, αυτό απασχολεί ένα μέρος των πολιτών. Δεν θα κάτσω να μπω στο λούκι και να ασχοληθώ με ένα ζήτημα που δεν θα έπρεπε να αφορά τη σύγχρονη κοινωνία. Αλλά οι υπόλοιποι τρεχάτε να πληρώσετε όλους τους αναλογούμενους φόρους και να μην μπορείτε να πληρώσετε ούτε μια ασπιρίνη και απολαύστε παράλληλα το τριτοκοσμικό κράτος που σε τιμωρεί για ένα ευρώ οφειλή και θα σε φορτώνει μέχρι και με φόρο ανάσας.

Οι φόροι δεν εξυπηρετούν απολύτως τίποτα, όταν το κράτος πληρώνει τα κέρατα του για ένα ανύπαρκτο χρέος και δεν εξυπηρετούν απολύτως τίποτα ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση που δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θέλουμε να την κάνουμε, οπότε κυνηγάτε τις αποδείξεις, για μέχρι εκεί είμαστε τελικά.

Κλείνει η παρένθεση.
> Καταργείται η δυνατότητα να μεταβιβάζεται η άδεια των περιπτεριούχων μετά θάνατον. Δηλαδή, η άδεια χάνεται οριστικά. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο από την κατάργηση των περιπτέρων και ψιλικών προς όφελος των σουπερμάρκετ, η ελεύθερη οικονομία που τόσο αγαπάμε.

> Καταργείται η δυνατότητα επιλογής ως δυο κατώτερων ασφαλιστικών κλάσεων στο ΕΤΑΑ, κάτι που σημαίνει περισσότερα ασφάλιστρα για μηχανικούς, δικηγόρους, γιατρούς, αλλά ας έκοβαν αποδείξεις, μιλάμε τους έκανα την μούρη κρέας -ναι είστε τόσο ηλίθιοι όταν τα λέτε αυτά κάθε φορά που επιβάλλεται ένα ληστρικό μέτρο σε μια άλλη κοινωνική ομάδα.
> Καταργείται η αποποινικοποίηση των οφειλών στον ΟΑΕΕ -πχ θα εκτελείται όποιος χρωστάει πάνω από 10.000 ευρώ και θα μαστιγώνονται όλοι ανεξαιρέτως οφειλής- ενώ χάνεται η δυνατότητα να συμψηφίζονται αυτές οι οφειλές με την μελλοντική σύνταξη, δηλαδή να παρακρατούνται από τη σύνταξη, που σημαίνει ότι όποιος οφειλέτης του ΤΕΒΕ θέλει σύνταξη θα πρέπει πρώτα να πληρώσει τις οφειλές του, καταργείται ουσιαστικά η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών μέσω της διαδικασίας απονομής σύνταξης.

> Μειώνεται σε 30 μέρες από 90 μέρες, η περίοδος «χάριτος» για τους οφειλέτες της ρύθμισης των 100 δόσεων, ενώ λογικά θα αυξηθεί το ποσό της δόσης λόγω του επιτοκίου που θα εφαρμοστεί σε όλες. Όχι που θέλατε και χάδια.
> Το πιο απίστευτο μέτρο, προεόρτιο της TTIP (ενάντια στην οποία κάλεσε για συγκέντρωση το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ), τα φάρμακα που δεν είναι πατενταρισμένα θα πουλιούνται στο 50% της τιμής του αντίστοιχου πατενταρισμένου φαρμάκου, δηλαδή μια σειρά από φάρμακα θα καταστούν ασύμφορα για τις εταιρείες τους και θα μείνουν στην αγορά μόνο τα ακριβά πατενταρισμένα, σούπερ-ντούπερ φάρμακα που τόσο αγαπάμε, αυτά των πολυεθνικών που είναι οι μόνες που έχουν τα εκατομμύρια που απαιτούνται για τις πατέντες. Η ελεύθερη οικονομία στα καλύτερα της προς όφελος της κοινωνίας, εδώ γελάμε.
> Ορίζονται μια σειρά από ενέργειες για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ θα διαγραφεί και το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της. Χτυπηθείτε κορόιδα τώρα που σας έκαναν να ακούτε μονομερή διαγραφή του χρέους και να βγάζετε σπυριά. Θα ιδιωτικοποιηθούν όλες οι δημόσιες εταιρείες έναντι μιας πίπας αφού πρώτα τις καθαρίσουν μονομερώς από τα χρέη τους, ενώ τα δικά σας θα σβηστούν μόνο αφού πεθάνετε. Νοιώστε δικαιοσύνη.

> Τέλος, απαλλάσσονται τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ από εισφορές, ΕΝΦΙΑ κτλ καθώς προορίζονται είτε για ναοί ή για μπάνγκαλοου. Τελος πάντων, αυτοί που θα τα πάρουν, όταν τα πάρουν, θα είναι ελεύθεροι από υποχρεώσεις γιατί μας πέτυχαν στις καλές μας. Μέχρι τότε το κόστος συντήρησης θα βαραίνει τον “Ελληνα φορολογούμενο.
“Ολα αυτά που διαβάσατε γίνονται για το καλό μας.
Πάντα όσα γίνονται είναι για το καλό μας.

Περιμένω πώς και πώς -σχήμα λόγου- τα μέτρα του τρίτου μνημονίου, του οποίου τα κομμάτια δουλεύουν πυρετωδώς για να κολλήσουν μετά το σκίσιμο του.
Σαν το γιοφύρι της Άρτας, ολημερίς το σκίζανε, το βράδυ εφαρμοζόταν.

Υπάρχει μια άλλη ιστορία που μου αρέσει πάρα πολύ, εκείνη του βάτραχου στην κατσαρόλα.
Αν θέλεις λέει να τον βράσεις, υπάρχουν δυο τρόποι.

Ο πρώτος είναι να τον πετάξεις στο βραστό νερό αλλά αυτός θα πηδήξει αμέσως έξω.
Ο δεύτερος είναι να τον βάλεις σε κρύο νερό και να τον σιγοβράσεις. Δεν θα πάρει χαμπάρι τίποτα.

Αφού είμαστε τόσο ηλίθιοι που δεν βλέπουμε ότι μας σιγοβράζουν, ας θυμόμαστε πως και ο βάτραχος την πάτησε, για παρηγοριά.
Ετσι για να λέμε, όλα αυτά γίνονται για να στραγγαλιστεί η ελληνική οικονομία, να καταρρεύσει η ελληνική κοινωνία και όταν δεν θα τραβάει άλλο, να μας παρουσιάσουν μια απλή επιλογή.

Μας τα δίνετε όλα και σας πετάμε ένα κομμάτι ψωμί ή τα κρατάτε και λιμοκτονείτε.
Φυσικά, αυτή η επιλογή είναι η παγίδα που δεν βλέπουμε γιατί ακόμα τρώμε το τυράκι.

Το καλύτερο είναι πως το άρμεγμα της κοινωνίας τους αποφέρει απίστευτα κέρδη, δηλαδή νοικιάσαμε ένα σπίτι που μένουν άλλοι μέσα, τους ταΐζουμε και από πάνω, ενώ στο τέλος ο τίτλος ιδιοκτησίας θα πάει σε αυτούς.

Είστε ΥΠΕΡΟΧΑ χάπατα.

Χάπατα, ε χάπατα.

Με εκτίμηση

Άρης

ΥΓ: Το ξέχασα στο προηγούμενο. Χρήστες ρώτησαν τον Αύγουστο σε διαδικτυακή συνομιλία, τον Στήβεν Χόκινγκ για την τεχνητή νοημοσύνη, δηλαδή για την είσοδο των μηχανών στην κοινωνία. Η απάντηση του ήταν αποστομωτική. Είπε πως δεν κινδυνεύουμε τόσο ως είδος από τις μηχανές -απαντώντας σε χρήστη που τον παρέπεμψε στον Εξολοθρευτή-, όσο κινδυνεύουμε από τον καπιταλισμό, δηλαδή την απληστία λίγων ανθρώπων που απειλεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα. Μάλιστα, συμπλήρωσε πως η ωφελιμότητα των μηχανών θα εξαρτηθεί από τον τρόπο ανακατανομής του πλούτου που θα παράγουν οι μηχανές. Δυστυχώς, η ανθρωπότητα δεν έχει συνειδητοποιήσει σε μεγάλο βαθμό ότι η δυστυχία μας είναι αποτέλεσμα της άνισης κατανομής του πλούτου, αυτό είναι το ιερό και όσιο του καπιταλισμού (το ατομικό κέρδος). Μου θύμισε επίσης αυτό που έλεγες, κομπανιέρο, πριν κάμποσο καιρό όσον αφορά το τέλος της εργασίας, ότι δεν μας χρειάζονται πια. Ακριβώς το ίδιο είπε ο Χόκινγκ. Παλιοκομμούνι ο αστροφυσικός και αναγνώστης του αναρχοάπλυτου πιτσιρίκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου