Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ψυχραιμία!

Θυμάμαι στα νιάτα μου έναν συμπαθή ευτραφή τύπο που έμπαινε στα café και στα bar φώναζε «Ψυχραιμία» και αποχωρούσε. Όλοι τον αποκαλούσαμε «ο ψυχραιμίας» κι αρχίζω να φοβάμαι ότι θα ακολουθήσω την καριέρα του. Θα λέω μόνο «ψυχραιμία», δεν υπάρχει κάτι άλλο να πεις.

Έγινε της πουτάνας όταν η ΚΕΦΕ της ΝΔ απέρριψε την υποψηφιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη για την ηγεσία του κόμματος επειδή καθυστέρησε να την καταθέσει 8 λεπτά. Ε, λοιπόν, στον πούτσο μου. Εκτός από τη ληξιπρόθεσμη κατάθεση της αίτησης υπήρχαν άλλοι 100 λόγοι να απορριφθεί η αίτηση του Γεωργιάδη από κάποιο σοβαρό κόμμα. Απλώς η ΝΔ δεν είναι σοβαρό κόμμα.

Ο εν λόγω έχει εκφράσει ακροδεξιές απόψεις, έχει ασκήσει ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές ως υπουργός που έστειλαν κόσμο στο θάνατο, έχει δηλώσει ότι δεν πειράζει κι αν σκοτωθεί κάνας περαστικός σε επιχείρηση της αστυνομίας και τώρα τον μετατρέπουν σε αδικημένο ήρωα που θέλουν να τον φάνε τα τζάκια.

Έχουμε παλαβώσει τελείως. Στελέχη της ΝΔ, υποψήφιοι πρόεδροι και μη, τα οποία θέλουν να μας πείσουν ότι εκπροσωπούν μία κεντροδεξιά ΝΔ, ένα μετριοπαθές ευρωπαϊκό πολιτικό φορέα, ένα κόμμα που θέλει να αγκαλιάσει την κοινωνία, υπερασπίζονται το δικαίωμα ενός ακροδεξιού, ακραίου νεοφιλελεύθερου να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, αυτό είναι ομολογία ότι η ΝΔ είναι ένα ακροδεξιό και βαθιά νεοφιλελεύθερο κόμμα.

Εντάξει, όχι ότι χρειαζόμαστε κι άλλες αποδείξεις, αλλά δε μπορείς από τη μία να υμνείς τις ιδρυτικές αρχές της ΝΔ κι από την άλλη όχι μόνο να έχεις στις τάξεις σου Βορίδηδες και Αδώνηδες, όχι μόνο να τους έχεις υπουργοποιήσει, αλλά να ξεσκίζεσαι ωρυόμενος για το δικαίωμά τους να γίνουν και αρχηγοί σου.

Κατανοώ την υπεράσπιση του δικαιώματος του Γεωργιάδη να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ από ανθρώπους άλλων πολιτικών χώρων. Κάποιοι τρολάρουν κανονικά, αλλά κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν το τρολάρισμα ευχόμενοι στην πραγματικότητα να γίνει δεκτή η υποψηφιότητα του Γεωργιάδη και στη συνέχεια να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να βγει και αρχηγός. Άλλωστε μέσα στον τόσο λαϊκισμό δεν είναι απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Για τους πολιτικούς αντιπάλους είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαϋλωθεί η ΝΔ. Τα ακραία tweets και οι τηλεοπτικές δηλώσεις του Γεωργιάδη θα αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχειρηματολογία των άλλων κομμάτων εναντίον της ΝΔ.

Και μόνο το τουί υπεράσπισης του Γεωργιάδη για τον Βορίδη στο οποίο έγραφε: «ναι ήταν Πρόεδρος της Νεολαίας ΕΠΕΝ πράγματι, άλλο Χουντικός όμως άλλο Ναζί», θα τον όριζε ως υπερασπιστή και νοσταλγό της Χούντας. Φαντάζεστε, λοιπόν, να ζούσαμε στιγμές όπου ένας απολογητής της Χούντας, ένας νοσταλγός της θα έφτανε να είναι στην κυβέρνηση του τόπου;
Φαντάζεστε να ζούσαμε στιγμές όπου ο υπουργός Άμυνας θα έλεγε : «Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ενεργά στην ανασυγκρότηση του τόπου» όπως έκανε πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος;
Φαντάζεστε να ζούσαμε στιγμές όπως αυτές στις παρακάτω φωτογραφίες;

1

2

3

Φαντάζεστε να γινόταν μία επίθεση εξολόθρευσης των μη εχόντων από μία ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με μείωση συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων, αντιμετώπιση ως πλουσίων όσων οικογενειών έχουν πάνω από 20.000 ευρώ εισόδημα, με ξένα funds να έχουν δικαίωμα αρπαγής σπιτιών λόγω αδυναμίας αποπληρωμής δανείου, με υφαρπαγή ψήφων μέσω εξαπάτησης ψηφοφόρων, με ακραία μνημόνια, με πρωθυπουργό yes man, με ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας; Τραγικά όλα αυτά!

Όμως μη φοβάστε. Δεν χρειάζεται να τα φανταστούμε όλα αυτά, ακριβώς επειδή τα ζούμε. Γι’ αυτό και στον πούτσο μου αν θα είναι υποψήφιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, αν θα εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ και αν κάποτε γίνει πρωθυπουργός. Πληρώνοντας ακριβά την αριστερή μου πλάνη, λίγο με νοιάζει ποιος θα μου γαμήσει τη ζωή και τι θα δηλώνει ως πολιτική ταυτότητα. Το θέμα μου είναι να ξεφύγω από τη διαχείρισή τους και όχι το ποιος θα με διαχειριστεί. Εδώ μας ρημάζουν τις ζωές κι εμείς ασχολούμαστε με τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ακόμη και σπάρος δυσκολότερα θα τσιμπούσε τα δολώματα.

Πηγη: kartesios

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου