Παρασκευή

Πολιτικοί απατεώνες

11698706_471914636305245_4380018632084624645_n
Γιατί η ομάδα Τσίπρα, Φλαμπουράρη, Παππά, Σαγιά, Σταθάκη κτλ είναι πολιτικοί απατεώνες…
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βάσει της πλειοψηφίας στην Κεντρική Επιτροπή είναι ένα αριστερό κόμμα με ολίγη σοσιαλδημοκρατία. Η εκλογική του βάση όμως είναι σοσιαλδημοκρατική μετά την εκτόξευση στο 40%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε με ένα αντιμνημονιακό πρόγραμμα στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ότι θα έβαζε ΟΡΙΣΤΙΚΟ τέλος στα μνημόνια και στην υποταγή της χώρας, ότι θα χόρευαν οι αγορές στα νταούλια του, ότι θα έλεγε Go Back Merkel και θα έκανε πίσω, ότι θα έμενε στο ευρώ, ότι θα σταματούσε η περίοδος λιτότητας, ότι θα έβαζε τάξη στα κανάλια της διαπλοκής, ότι θα χτυπούσε το μεγάλο κεφάλαιο, ότι είχε ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και ότι όλα αυτά συν κάποια άλλα από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα τα υλοποιούσε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής και των οργάνων του κόμματος και προέκυψε μέσα από συλλογικές προσπάθειες να συντεθούν οι διαφορετικές απόψεις και να καταλήξουν οι διαβουλεύσεις σε ένα αποτέλεσμα. Όποιος λοιπόν τηρεί τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος κινείται ΕΝΤΟΣ του πλαισίου της λαϊκής εντολής και όποιος δεν τηρεί τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματος τότε κινείται ΕΚΤΟΣ του πλαισίου της λαϊκής εντολής. Ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα αριστερής πλατφόρμας και πραξικοπήματος από αυτούς που προσπαθούν να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Τουναντίον σε αυτούς που κινούνται ΕΞΩ από τις αποφάσεις των οργάνων του κόμματους και τις παρακάμπτουν, τους αρμόζει ο χαρακτηρισμός της αποστασίας, του πραξικοπήματος κτλ.

Είχαμε τοποθετηθεί εγκαίρως ότι αυτό το πρόγραμμα είναι ανέφικτο εντός ευρωπαϊκού πλαισίου, ότι θα φτάσει γρήγορα η στιγμή που θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο και τότε θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Είχαμε πει επίσης ότι το δημοψήφισμα είναι η μόνη λύση που θα έλυνε τα χέρια της όποιας κυβέρνησης μιας και, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχει ο λαός. Αν ο λαός του έδινε πάλι σαφή εντολή να μην υπογράψει μνημόνιο τότε η μόνη λύση θα ήταν να έρθει σε ρήξη που θα οδηγούσε εκ των πραγμάτων σε εκλογές μιας και η κυβέρνηση αυτή είναι με την στήριξη των ΑΝΕΛ. Φυσικά και δεν διαθέτουμε μαντικές ικανότητες απλά αν γνωρίζεις το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο και τον τρόπο λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. δεν θέλει και πολύ για να προνοήσεις ότι δεν βγαίνει αυτό το πρόγραμμα. Και αυτά πιστεύουμε ότι είναι απολύτως κατανοητά για την πλειοψηφία των αναγνωστών μας που δεν διακατέχονται από κομματικό παρωπιδισμό.

Από την μεριά μας δεν θα μπούμε σε σενάρια συνωμοσιολογίας ότι όλα αυτό που ζούμε ήταν στημένο εξ αρχής και θα σταθούμε στην ΜΟΝΟ αλλαγή στάσης του Τσίπρα μετά και την σαφή λαϊκή εντολή του δημοψηφίσματος. Θα αποδεχθούμε πλήρως ότι ο Τσίπρας πίστευε πως θα αλλάξει την Ε.Ε., ότι προσπάθησε να μεταπείσει την τρόικα και ότι δεν τα κατάφερε. Θα δεχθούμε ότι οι εκβιαστές δεν έκαναν πίσω οπότε είδε πώς δεν μπορούσε να υλοποιήσει το προεκλογικό του πρόγραμμα εντός ευρώ. Η ανοχή και η καλή πίστη προς τον Τσίπρα εξαντλείται αν λάβουμε υπόψη ότι είχε 5 προεκλογικά χρόνια να έχει κάθε είδους εναλλακτικό σχέδιο στο συρτάρι του και 5 μετεκλογικούς μήνες να κινηθεί ελεύθερα με σκοπό να μην ζημιώσει το λαό, χρησιμοποιώντας τα εναλλακτικά σχέδια που είχε για να παρακάμψει τους όποιους εκβιασμούς. Όταν λοιπόν δίνει ο λαός την εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις εθνικές εκλογές όσο και στο δημοψήφισμα, να μην υπογράψει μνημόνιο, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ΜΟΝΟ έναν δρόμο. Να υπακούσει στην εντολή του λαού… αν δεν θέλει να υπακούσει στην εντολή του λαού, τότε προκηρύσσει ΑΜΕΣΑ εκλογές με άλλη προεκλογική ατζέντα από αυτή που είχε κατεβεί προηγουμένως. Επίσης θεωρούμε ότι αυτά είναι εξαιρετικά απλά και δεν χωρούν παρερμηνειών.

Με αυτές τις πολιτικές κινήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει τη θέση του τόσο με την ιστορία, όσο κυρίως με το λαό, ότι είναι το πρώτο κόμμα που τήρησε τις υποσχέσεις του και δεν εξαπάτησε το λαό. Ερχόμαστε όμως στο σήμερα. Παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας δήλωνε πριν το δημοψήφισμα, πως αν δεν επικρατήσει το ΟΧΙ με ξεκάθαρη διαφορά θα δρομολογούσε εξελίξεις παραίτησης και διενέργειας βουλευτικών εκλογών, μετά το δημοψήφισμα κάνει την απίστευτη κυβίστηση. Αντί να υπακούσει στις εντολές που έλαβε, αντί να σεβαστεί ότι ο λαός αυτός ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΕ τις κλειστές τράπεζες και είπε ΟΧΙ, μέσα σε ένα 48ωρο από την σαφή εντολή που έλαβε, πήγε στην Ε.Ε. και έφερε ένα μνημόνιο που ήταν βαρύτερο από τα προηγούμενα των ΠαΣοΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔημΑρ!!! Όπως αντιλαμβάνεστε η ομάδα του Τσίπρα κινήθηκε πραξικοπηματικά παρακάμπτοντας τόσο τη λαϊκή εντολή όσο και τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του κόμματος!

Με ένα αλαζονικό, εγωκεντρικό και συνάμα αρχηγικό υφάκι που αρμόζει μόνο σε αρχηγούς κομμάτων της δεξιάς, βγήκε και ΑΝΑΜΑΣΗΣΕ όλα τα μνημονιακά επιχειρήματα του παρελθόντος!!!

1. αναλαμβάνω την ευθύνη για την απόφαση αυτή
2. δεν υπάρχει εναλλακτική λύση
3. εκβιαστήκαμε από την τρόικα
4. μη μιλάτε θα έχουμε εθνική διχόνοια
5. κινδυνεύουν τα σύνορά μας
6. θα καταστραφούμε αν δεν πούμε ναι στο μνημόνιο
7. η άτακτη χρεωκοπία μας περιμένει
8. κάντε υπομονή, κάποια στιγμή θα δούμε φως στο τούνελ
9. θα κάνουμε δίκαιη κατανομή βαρών!!! θα πληρώσουν πάλι και οι φτωχοί αλλά θα πληρώσουν και οι πλούσιοι…
10. αν δεν μας στηρίξετε θα έρθουν οι φασίστες
11. αν δεν μας στηρίξετε θα έρθουν οι προηγούμενοι
12. όποιος δεν υπογράψει το μνημόνιο είναι κατώτερος των περιστάσεων
13. όποιος υπογράψει τον μνημόνιο κρατά υπεύθυνη εθνική στάση
και άλλα πολλά τέτοια φαιδρά για να μην μακρηγορούμε…

Μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό το περιβάλλον Τσίπρα ξεκινάει επικοινωνιακή εκστρατεία λάσπης εναντίων των υποτιθέμενων συντρόφων του με σκοπό να φέρει προ τετελεσμένων τους διαφωνούντες ως πραξικοπηματίες, αντάρτες κτλ. Σύσσωμος ο διαπλεκόμενος τύπος ηλεκτρονικός και έντυπος από εκεί που τον εξύβριζαν αρχίζουν να του πλέκουν το εγκώμιο και να διακινούν τη λάσπη κατά όσων διαφωνούν με το νέο μνημόνιο καλώντας τον να ξεκαθαρίσει με τα απομεινάρια του παρελθόντος!!! Λες, δεν μπορεί!!! Αποκλείεται να συμβαίνουν όλα αυτά… λες, αποκλείεται οι μέχρι χθες σύντροφοι και ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ στο κόμμα, να θεωρούνται εχθροί που πρέπει ο αρχηγός Τσίπρας να τους αποκεφαλίσει!!! Ακολουθούν συνεντεύξη κονσέρβα αλά Σαμαρά, με στημένους δημοσιογράφους και στιγμές αβροφροσύνης με τους μνημονιακούς! Εναγκαλισμοί με τους εταίρους για το βαρύτερο μνημόνιο έως σήμερα, εναγκαλισμοί και αλληλοκατανόηση με το Μεϊμαράκη, εναγκαλισμοί με τα κανάλια της διαπλοκής που τον εκθειάζουν ως έναν ηγέτη που δεν δίστασε να πάρει τη δύσκολη απόφαση!!! Ποιά απόφαση; να τσακίσει και άλλο τα κατώτερα και μεσαία εισόδημα με νέους φόρους με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας για τα επόμενα 100 χρόνια!

Χθες ειπώθηκαν στο κοινοβούλιο από το Βενιζέλο μερικές αλήθειες με μοναδικό στόχο να στείλει το μήνυμα προς το ΣΥΡΙΖΑ πως αν εμάς μας περιμένει ειδικό δικαστήριο για τα μνημόνια εσάς σας περιμένει ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟ… συγκεκριμένα:

Πρώτα από όλα είπε, ήρθε ένα μνημόνιο με την μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να έχει τις υπογραφές του συνόλου των συναρμοδίων υπουργών, οι οποίοι υπουργοί έχουν την ευθύνη του νομοσχεδίου που κατατίθεται, αλλά και της ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ του ψηφισμένου νόμου… άρθρο 85 παράγραφος 7 του κανονισμού της βουλής!!! Άκυρη λοιπόν διαδικασία ψήφισης μιας και δεν ακολουθήθηκε ούτε η ορθή διαδικασία της αιτιολογικής έκθεσης κατάθεσης το νομοσχεδίου… άρθρο 85 παράγραφος 3 κανονισμού της Βουλής.

Δεύτερον επικαλέστηκε ο Βενιζέλος τις δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ή μνημόνιο ή GREXIT, ασύντακτη χρεωκοπία, καταστροφή! Και εμείς λέει στο ΠαΣοΚ αυτό λέγαμε και γινόμασταν αντικείμενο λοιδορίας, χλευασμού, επίθεσης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!!! Αν λοιπόν ψηφίσει η Βουλή ένα μνημόνιο με την ΙΔΙΑ αιτιολογία που φέραμε εμείς ως ΠαΣοΚ τα μνημόνια, τότε αυτό έχει μια σημειολογική έννοια και για το παρόν αλλά και για το μέλλον!!! Άντε να κάνεις εξεταστικές επιτροπές και ειδικά δικαστήρια για δωσίλογους-γερμανοτσολιάδες-προδότες όταν και εσύ φέρνεις μνημόνιο, και μάλιστα βαρύτερο, με τα ίδια επιχειρήματα!!! ή είναι στάση εθνικής ευθύνης τα μνημόνια ή είναι προδοσία… και τα δύο μαζί δεν γίνεται!

Τρίτον το άρθρο 84 του κανονισμού της Βουλής σε πλήρη ευθυγράμμιση με το άρθρο 65 και 1 του Συντάγματος για την ελεύθερη και δημοκρατική λειτουργία της Βουλής, και τη λαϊκή κυριαρχία, προβλέπει ότι η νομοθετική πρωτοβουλία γίνεται μέσω της κυβέρνησης με εντολή του λαού. Εφόσον η κυβέρνηση δηλώνει ότι εκβιάστηκε μέσω πραξικοπήματος των δανειστών, φέρνει ένα σχέδιο νόμου το οποίο είναι προϊόν εκβιασμού παραβιάζοντας ευθέως το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής.

Τέταρτον παραβιάζεται οφθαλμοφανώς και προκλητικά η λαϊκή εντολή των εκλογών του Ιανουαρίου αλλά και του Δημοψηφίσματος. Ο λαός παραπλανήθηκε από την κυβέρνηση, της είπε ΟΧΙ στα μνημόνια και τελικά εκείνη μετέτρεψε αυτό το ΟΧΙ σε ταπεινωτικό ναι!

Για εμάς όποιος υπογράφει μνημόνια υποτέλειας, επιβουλεύεται την ελευθερία και τη βούληση του λαού και μετατρέπει τη χώρα σε δουλοπαροικία είναι προδότης. Μας είναι ΑΔΙΑΦΟΡΟ αν προέρχεται από την αριστερά ή την δεξιά. Δεν είναι λιγότερο προδότης ο Τσίπρας από τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά και τον Παπαδήμο που υπέγραψαν μνημόνια. Εδώ δεν χωρούν παρερμηνείες. Ο Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, του υφάρπαξε την ψήφο, δεν τήρησε τον όρκο του απέναντι στον ελληνικό λαό και γι’ αυτό είναι πολιτικός απατεώνας. Είναι δε χειρότερος τυχοδιώκτης από τους προηγούμενους επειδή το έπραξε γνωρίζοντας ότι ο λαός δεν έχει καιρό για πειράματα και ψεύτικες υποσχέσεις… στη χειρότερη μπορούσε να παραιτηθεί και να πει εγώ μνημόνια δεν υπογράφω και δεν λερώνω τα χέρια μου. Δεν το έκανε όμως και επέλεξε να αθετήσει την υπόσχεσή του στο λαό. Ο Τσίπρας δεν σήκωσε κανένα βάρος του ελληνικού λαού στις πλάτες του… τουναντίον του φόρτωσε μεγαλύτερα και γι’ αυτό θα είναι πάντα υπόλογος.

Πηγή: ΕΛΛΑΣ