Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Πρώτη φορά αριστερά, τρίτο μνημόνιο στη σειρά…

Γιώργος Χελάκης

Αυτό ήταν. Το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Πρώτη φορά αριστερά , τρίτη φορά μνημόνιο. Όσοι το υπογράφουν πρέπει να ξέρουν και να το προφέρουν. Να έχουν πλήρη επίγνωση του τι ακριβώς υπογράφουν και να έχουν το θάρρος να το ομολογήσουν. Η αλήθεια σώζει αν και όχι σε όλες τις περιπτώσεις.

Το τρίτο μνημόνιο «σώζει» προσωρινά τη χώρα από το Grexit. Προσωρινά γιατί ακόμα κι αν ψηφιστούν τα σκληρά και άγρια μέτρα που θα προβλέπει, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα υλοποιηθούν.

Από πού προκύπτει ότι τα συνήθη φορολογικά υποζύγια θα μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους παλιούς και νέους. Από πού προκύπτει ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δόσεις δανείων προς τις τράπεζες όταν το εισόδημά τους θα μειώνεται δραστικά από την αύξηση των φόρων και την ακρίβεια (23% ΦΠΑ). Τράπεζες κατά πρώτο λόγο και εφορίες κατά δεύτερο θα κινούνται στο εξής με μεγαλύτερη ταχύτητα και απλοποίηση διαδικασιών κατά της ιδιοκτησίας των «κακοπληρωτών». Οι κατασχέσεις θα μπουν στην ημερήσια διάταξη…

Πολλοί νομίζουν ότι η μεγάλη δοκιμασία για την συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι η υπογραφή της επώδυνης συμφωνίας και η ψήφιση της από την Βουλή. Κάνουν λάθος. Οι συνέπειες στην κοινωνία από την εφαρμογή της συμφωνίας θα είναι πραγματικός κόλαφος για την κυβέρνηση. Πρόκειται για μια συμφωνία που προβλέπει φρικαλεότητες σε βάρος του Ελληνικού λαού όπως ομολογούν μεγάλα ευρωπαϊκά media. Έχουμε την ταπείνωση μιας κυβέρνησης και στη συνέχεια εξόντωση της κοινωνίας. Η χώρα μετατρέπεται σε αποικία χρέους το οποίο αντί να διαγραφεί για να γίνει βιώσιμο, αυξάνεται κατά περίπου 80δις ευρώ και κάνει αβίωτο τον βίο της λαϊκής οικογένειας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αστείο να μιλάμε για αριστερή διακυβέρνηση.

Δεν γίνεται να έχουμε κυβέρνηση της αριστεράς με την συμπάθεια και την στήριξη, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ. Όσοι υποστηρίζουν κάτι τέτοιο αντιμάχονται την Αριστερά και το απελευθερωτικό της όραμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση άσχετα με τις προθέσεις των ιδρυτών της, είναι μια δημοσιονομική φυλακή. Τώρα πια δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες και αφέλειες. Η αριστερά που πίστεψε και προσπάθησε να αμφισβητήσει τον μονόδρομο της λιτότητας, ηττήθηκε στην πράξη. Αν παραμείνει στην κυβέρνηση επιμένοντας να υλοποιήσει τον μονόδρομο της λιτότητας ακυρώνει τον εαυτό της , χάνει την ψυχή της. Μαζί της κι όσοι αριστεροί δεν διαχωρίσουν την θέση τους αναλαμβάνοντας τις προσωπικές τους ευθύνες.       


Πηγή: sport-fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου