Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δάσος που κόβεται, Μπουμπούκος που ανθίζει

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας γιγαντιαία πορεία διαμαρτυρίας των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στην πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει λουκέτο στα μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ και να πετάξει στο δρόμο δισεκατομμύρια οικογένειες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Νίκου Ευαγγελάτου, ο αριθμός των μεταλλωρύχων που κατέβηκαν με 28.000 πούλμαν από τη Χαλκιδική υπολογίζεται γύρω στα 1,4 εκατομμύρια, όσοι δηλαδή είναι και οι λαθρομεταναστές στα παράλια της Τουρκίας που ετοιμάζονται να πέσουν σαν ακρίδες πάνω στη χώρα μας.

Στο πλευρό της δοκιμαζόμενης εργατιάς βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο γνωστός εργατοπατέρας Άδωνις Γεωργιάδης που κατά καιρούς έχει στηρίξει - μαζί με τα ΜΑΤ - όλες τις κινητοποιήσεις εργαζομένων, από τις καθαρίστριες και τους απολυμένους της ΕΡΤ μέχρι τους εκπαιδευτικούς και τους απεργούς του μετρό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή διαδήλωση αποτελεί απόδειξη της καθολικής επικράτησης του γνωστού αντιεξουσιαστή Μπόμπολα, αφού, για πρώτη φορά στην ιστορία του κινήματος, υπάλληλοι των επιχειρήσεών του στηρίζονται από υπαλλήλους του στα κόμματα που στηρίζονται από υπαλλήλους του στα ΜΜΕ.

Μάλιστα, ηχηρή παρέμβαση έκανε στο twitter και ο μαχητικός βουλευτής του Ποταμιού Νίκος Ορφανός που έγραψε ότι δε μπορεί να εξαρτάται η ευημερία του Μπόμπολα από τις αριστερές ευαισθησίες του Λαφαζάνη. Το δάσος πρέπει να καταστραφεί ο κόσμος να χαλάσει. 

Εν τω μεταξύ, η πορεία των μεταλλωρύχων έχει παραλύσει το κέντρο κι εμποδίζει τους καταναλωτές από το να κατέβουν στην αγορά και να πραγματοποιήσουν τα καθιερωμένα ψώνια της Πέμπτης αλλά αυτό δεν απασχολεί πλέον τα ΜΜΕ, αφού η πορεία γίνεται προς το συμφέρον του Μπόμπολα, οπότε όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε να γαμηθούν.

Οι εκδηλώσεις των μεταλλωρύχων αναμένεται να κορυφωθούν το απόγευμα όταν θα καταλήξουν στα Προπύλαια όπου θα συναντήσουν αλληλέγγυους των κατοίκων της Χαλκιδικής που δε θέλουν τις εξορύξεις χρυσού, ώστε να βρουν μαζί τους κοινά σημεία επαφής και με πολιτισμένο διάλογο κι εθνική ομοψυχία να τους εξηγήσουν ότι δεν είναι σωστό να σηκώνουν μόνοι τους το βάρος του καρκίνου που θα πάθουν δουλεύοντας στα μεταλλεία. 

Πρέπει ο καρκίνος να μοιραστεί σε ολόκληρη την κοινωνία.

Πάνω απ' όλα ψυχραμία και κοινή λογική για τη σωτηρία της πατρίδας.

Το λέει και ο Βενιζέλος.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Θατσερικοί νεοφιλελέδες στηρίζουν τους μεταλλωρύχους. Ο σουρεαλισμός έχει πάει σε μια γωνία και προσπαθεί να κόψει τις φλέβες του.)

Πηγή: thethreemooges


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου