Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Για Παύλο και τη μητέρα του

Ενώ τα δελτία ειδήσεων αποθεώνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Αλέξη Τσίπρα και μας πρήζουν παπάρι για την προεδρία της ΝΔ, σημαντικότερη είδηση των ημερών – μαζί με την προσφυγική κρίση και τις επιδρομές των Ρώσων στη Συρία – παραμένει η κατάθεση της μητέρας του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα οι πάντες να ασχολούνταν με έναν ανύπαρκτο φασίστα του Δημοσίου που ξέρασε σκατά στα social media και οι κοπρολάγνοι χρήστες τα έκαναν πάσα ο ένας στον άλλον ζητώντας λυσσαλέα την αποπομπή του – εν τω μεταξύ, ζμπούτσα τους, ούτε ενδιαφέρθηκαν να δουν τί απέγινε τελικά – αλλά η Μάγδα Φύσσα που, όπως ο Παύλος, δε μασάει τα αρχίδια της, συνεχίζει να σπέρνει στην αίθουσα του δικαστηρίου και να παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειας.

Παρακολουθώ από το Golden Dawn Watch – τη μοναδική αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης για τη δίκη– τα λόγια αυτής της μάνας και κάθε της φράση είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Την ίδια στιγμή, τελειωμένα τυπάκια, ισαποστασίτες της κακιάς ώρας που ξεπήδησαν μέσα από τη θεωρία των 2 άκρων, προσπαθούν, με λογικά επιχειρήματα που ζέχνουν χιπστεροναζισμό από χιλιόμετρα, να εξηγήσουν γιατί δεν είναι σωστό ένας μάρτυρας να πετάει μπουκάλι με νερό στον κατηγορούμενο.

Ποιος μάρτυρας; Η μάνα του δολοφονημένου. Σε ποιον κατηγορούμενο; Στον δολοφόνο του παιδιού της.

Το μόνο λάθος ήταν ότι το μπουκάλι δεν ήταν γεμάτο τσιμέντο ή αναμμένο με στουπί.

Άνθρωποι που δεν έχουν υψώσει φωνή ούτε στην πεθερά τους, αναρωτιούνται - σε σημείο υπόνοιας ότι δεν είναι και στα πολύ καλά της - πώς γίνεται μετά από 2 χρόνια μια μάνα να έχει μέσα της τέτοια οργή για τους δολοφόνους του γιου της, που στο κάτω-κάτω δεν ήταν και κανάς άγγελος, γυρεύοντας πήγαινε, τί τα ήθελε αυτά τα ραπ, άμα μπλέκεις αυτά παθαίνεις, για το ποδόσφαιρο σκοτώθηκε μωρέ, χουλιγκάνος λέμε, μην ασχολείσαι.

Η Μάγδα Φύσσα μίλησε ανοιχτά για τη σχέση Χρυσής Αυγής – ΕΛΑΣ, τη μπατσίνα που βραβεύτηκε επειδή έκανε τα στραβά μάτια μπροστά σε μια δολοφονία, την εγκληματική οργάνωση των εκπαιδευμένων δολοφόνων που μπήκαν στη Βουλή, μίλησε θαρραλέα για όλα αυτά που για πρώτη φορά ακούστηκαν σε αίθουσα δικαστηρίου, ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Μίλησε και κατέρρευσε. Ποιος δε θα κατέρρεε;

Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την έκβαση της δίκης – όπως και για τίποτα άλλο στην Ελλάδα – αλλά είναι σημαντικό όλοι μαζί να δώσουμε στους μάρτυρες την κολοσσιαία δύναμη που χρειάζονται για να πουν αυτά που πρέπει, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να τους εμποδίσουν.

Οι ναζί πρέπει να μπουν φυλακή. Όχι για τον αγώνα κατά του φασισμού, όχι για να πέσουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Αυτό το τρένο το χάσαμε ήδη.

Για τον Παύλο και τη μητέρα του.

by To Skouliki Tom


(Ανήθικο δίδαγμα: Αν δεν το έχετε καταλάβει, τα μιντιακά πλυντήρια ξεπλύματος των ναζί ξαναμπήκαν στην πρίζα. Winter is coming.)


Πηγή: thethreemooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου