Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τον σταυρό σου, και…





Η αυστηρότητα των δηλώσεων του αρχιβοσκού των ντόπιων χριστιανών δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Όσο πιο δειλά είναι τα βήματα των πολιτικών βιτρινών στα θέματα ενδιαφέροντος και συμφέροντος των παπάδων, τόσο πιο εύκολα θα τις καρφώνουν αυτές τις βιτρίνες στα κέρατά τους (οι τράγοι).

Να γίνουν τα "θρησκευτικά" θρησκειολογία; Ουάου! Μήπως είναι ευκολότερο να αλλάξει η ταμπέλα του υπουργείου όπου προΐσταται ο κ. Φίλης, και να γίνει "παιδείας και θρησκειολογίας"; Και γιατί όχι "παιδείας και ψυχολογίας", που θα ήταν και trendy;

Αυτά είναι θέματα που στις κοσμικές "δημοκρατίες" έχουν λυθεί πριν έναν αιώνα. Εδώ, ο πρωθυπουργός της "πρώτης, δεύτερης φοράς αριστεράς", εν έτει 2015 - 16, οφείλει την καρέκλα του και στην οικογενειακή φιλία (του) με τον αρχιβοσκό και τους προκάτοχούς του. Δεν χάνει, άλλωστε, την ευκαιρία αυτής της ζεστής (και) προσωπικής "χημείας".


Η αλήθεια είναι ότι το παλιότερο "κόμμα" στον "πολιτισμένο" κόσμο, η χριστιανική εκκλησία, όπου στριμώχτηκε πραγματικά αναγκάστηκε να κάνει κάποιες υποχωρήσεις. Αλλά δεν είναι εδώ τέτοια η περίπτωση. Και δεν είναι, σίγουρα, οι της "αριστεράς" οι επίφοβοι μεταρρυθμιστές.


Κανονικά (στοιχειωδώς) αυτό το "μάθημα των θρησκευτικών” θα έπρεπε να καταργηθεί εντελώς· και δεν είναι το μόνο. Όποιος θέλει να βρει έναν θεό ας το κάνει μόνος του. Κανονικά (στοιχειωδώς) κάθε φορά που θα γρύλιζαν οι βοσκοί και το ποιμνίο θα έπρεπε κάποιος να τους σφυρίζει στ’ αυτίσκασκός, γιατί θα σας φορολογήσουμε την ακίνητη περιουσία της εκκλησίας. Κανονικά (στοιχειωδώς) θα έπρεπε οι παπάδες να πάψουν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, και θα έπρεπε να πληρώνονται απ’ τους πιστούς (τους) αποκλειστικά. Κανονικά (στοιχειωδώς) αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες.

Με την πείρα του γιατί δεν έχει γίνει τίποτα απ’ αυτά, με την πείρα του ότι το ελληνικό κράτος είναι καθόλου τυχαία το πιο "φονταμελιστικό" από θρησκευτική άποψη στην ε.ε., οι βοσκοί γαυγίζουν εύκολα και άνετα με το παραμικρό.

Βοσκοί - τσοπανόσκυλα: είναι τόσο πιο θορυβώδη όσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος… Άμα ζοριστούν σοβαρά, λουφάζουν.

πηγή: dithen2010


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου