Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Γαϊδουρόγαλο

γάλα-γαϊδούρας-
Αρκετοί τύποι, αρσενικοί και θηλυκοί και αρσενικοθήλυκοι γράφουν για να σκοτώνουν όμορφα την ώρα τους. Το να σκοτώνει κάποιος την ώρα του δεν θεωρείται έγκλημα και δεν διώκεται ποινικά.

Σκοτώνω την ώρα μου σημαίνει γράφω το βιβλίο της πλήξης και της μονοτονίας της ζωής μου. Την πληκτική και μονότονη ζωή μου δεν φτάνει που την ζω και την βιώνω τόσο μονότονα και πληκτικά, την καταγράφω κιόλας για να τη μάθουν κι άλλοι.

Και ετούτη εδώ η ανατριχιαστική δραστηριότητα μπορεί να κάνει ως και τους όρχεις του Αγίου Βιλεαρδουίνου να σκιρτήσουν από ιερή αγανάκτηση μέσα στη γυάλα τους στο παρεκκλήσι του Αββαείου στο Ουέστμινστερ.

Μα το χειρότερο είναι σύντροφε αναγνώστη της εκδοτικής σκυλοτροφής, πως, θα πρέπει να υποστείς επί μακρόν τις αναμνήσεις και τους εφηβικούς έρωτες μιας κυρίας ή ενός κυρίου που σήμερις αντί να γαμηθούν αμφοτέρως ή να τον παίξουν ιδιοχείρως, μας σκοτίζουν τα νεφρά και την ουροδόχο κύστη κάνοντας το κατούρημα ακόμα πιο βασανιστικό.

Χιλιάδες αντίτυπα επικής μαλακίας γι’ αυτό που θα μπορούσε να ειπωθεί σε δυο γραμμές ή ακόμα δυο λέξεις. Θέλω πούτσο! Να δυο λέξεις αληθινές αντί για έναν χαρτοπολτό που μυρίζει τσιμεντόλιθο και θα χαρίσει ακόμα ένα ταξίδι του Καστανιώτη στις Μπαχάμες.

Και βεβαίως μπορεί ένα τέτοιο επικό μυθιστόρημα θράσους και λογοδιάρροιας να αποδοθεί με τρεις λέξεις. Θέλω τρελό πούτσο! Κι ίσως αυτές οι τρεις λέξεις έκκλησης και απελπισίας πιάσουν τόπο και η αγαπημένη συγγραφέας των μπεστ σέλερς βρει επιτέλους χαρά στα σκέλια της.

Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι το γεγονός πως μια κυρία παραστρατεί στις αναμνήσεις και στην εμετική ονειροπόληση, αλλά, πως έρχεται και χέζει πάνω απ’ το ανοιχτό μυαλό του κάθε φουκαρά όπως χέζει ο κατηχητής στα κεφάλια των παιδοπροβάτων.

Πως η ζωή ξεγλιστρά και γίνεται σαπουνόπερα θλιβερή και γελοία. Πως ταυτιζόμαστε με το δράμα ενός μαλακισμένου ζευγαριού της μαλακισμένης μεσαίας τάξης φτάνοντας να αναπαράγουμε με ψυχαναγκαστικό τρόπο τις συνήθειές του.

Να φωτογραφίζουμε τα καλοζωισμένα μας παιδάκια ή τα φαγητά που μαγειρέψαμε, να τα πακετάρουμε στα μέσα κοινωνικής αγαμίωσης για να τα δουν οι φίλοι μας που δεν είναι φίλοι μας και οι γνωστοί μας που μας είναι άγνωστοι.

Αγαπητή φίλη και αγαπητέ φίλε που γνωρίζετε γραφή και ανάγνωση, σας δηλώνω με τα πλήρους γνώσεως και θυμηδίας, πως έχω γραμμένα στ’ αρχίδια μου τα χιλιοφωτογραφημένα σας παιδάκια και το φαγητό που μαγειρέψατε σήμερα. Χέστηκα αν θα φάτε, αν θα γαμήσετε ή αν θα βγάλετε τα παιδάκια σας στο κλαρί.

Μπορείτε την πληκτική ζωή σας αντί να την κάνετε απελπιστικά πιο πληκτική να της προσφέρετε ένα θείο δώρο. Γαϊδουρόγαλο. Φίνο και θρεπτικό. Πρωί μεσημέρι βράδυ, γαϊδουρόγαλο κι όλα θα παν καλά.

πηγή: dromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου