Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η συνθήκη έκτακτης ανάγκης, μια συνθήκη εμπόλεμης κατάστασης, εγκαθιδρύεται και εξελίσσεται σταθερά στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών ύστερα από τις νέες πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στην θεωρούμενη πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις Βρυξέλλες.


34 νεκροί και τουλάχιστον 230 τραυματίες εκ των οποίων δεκάδες σε σοβαρή κατάσταση είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της δράσης των μακελάρηδων, που έδρασαν στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και όσων κρατών για να μην ξεχνιόμαστε το έχουν υποστηρίξει μέχρι τώρα.


Ως γνωστόν, οι επιθέσεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο αλλά και στους σταθμούς μετρό Μαλμπέκ και Σούμαν στις Βρυξέλλες, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε και σε βελγικό πανεπιστήμιο. Τα γαλλοβελγικά σύνορα έχουν ήδη κλείσει, στην Βρετανία τα μέτρα ασφαλείας εντείνονται, καθώς και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.


Οι νέες επιθέσεις σταθεροποιούν πλέον μια εμπόλεμη συνθήκη στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σημειώνονται αμέσως μετά το σφράγισμα της λεγόμενης βαλκανικής οδού, που οδηγούσε μέχρι τώρα εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια στα βορειοευρωπαϊκά κυρίως κράτη. Το σφράγισμα των συνόρων επισημοποιήθηκε προ ολίγων ημερών ύστερα από τις γνωστές συμφωνίες της ΕΕ με το τουρκικό κράτος (έχουν προηγηθεί παρόμοιες επιθέσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπουλη) λίγες ημέρες μόλις πριν αντίστοιχη επίθεση, αλλά και την ανακοίνωση εκ μέρους του ρωσικού κράτους ότι θα αποσύρει μέρος των στρατιωτικών του δυνάμεων από την Συρία.

Μ’ άλλα λόγια στ’ όνομα της αντιμετώπιση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης που ήδη χαρακτηρίζεται ανοικτά ως πόλεμος, ΕΕ, βαλκανικός χώρος και Τουρκία ενοποιούνται βάση κοινών συμφωνιών που συμπεριλαμβάνουν ρυθμίσεις για τα κοινά τους σύνορα, αλλά και συντονισμό και κοινή δράση των στρατιωτικών και αστυνομικών τους δυνάμεων την στιγμή που ήδη έχει αναπτυχθεί ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.


Η κλιμάκωση δεν είναι απλά πιθανή ή προβλέψιμη. Η κλιμάκωση δεν αφορά την αντιμετώπιση του «πανταχού» παρόντος «εχθρού» που οι ίδιοι εξέθρεψαν. Αυτό το οποίο κρίνεται είναι η μετεξέλιξη της επιβολής της κυριαρχίας με τρόπους που θα ενσωματώσουν, πλέον, σε μόνιμη και σταθερή βάση την «εξαίρεση» των ολοκληρωτικών καθεστώτων


Από: anarchypress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου