Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το γελαστό παιδί

Τι σχέση έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ντέμη Νικολαΐδη; Τι σχέση έχουν οι κόκκινες σημαίες του Σύριζα με τις ερυθρόλευκες του Ολυμπιακού και τον Τάκη Τσουκαλά. Ο Κώστας Καίσαρης έχει τις απαντήσεις.

Δεύτερη φορά αριστερά. Η Δημοκρατία νίκησε. Νίκησε ο ελληνικός λαός. Νίκησε ο Γιώργος Κουρής και το συγκρότημα του, το Κόντρα Channel. Νίκησε το συγκρότημα Λαμπράκη. Νίκησε ο Λάκης Λαζόπουλος. Νίκησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Νίκησαν όσοι στάθηκαν στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και έβαλαν πλάτη στην μεγάλη αυτή εθνική προσπάθεια. Για να φύγει το παλιό και να έρθει το καινούργιο. Νίκησαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Ειδικά οι Ελληνίδες. Επί του πρακταίου τη μεγάλη κουβέντα σχετικά με τις εκλογές την είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος. Αυτός ο γεροπαράξενος που έτσι και δαγκώσει τη γλώσσα του κατά λάθος, θα πεθάνει ακαριαία από ισχυρή δόση δηλητηρίου.
ADVERTISEMENT
"Δεν έχει καμία ελπίδα ο Μεϊμαράκης. Ήταν μεσόκοπος με μουστάκι και ο άλλος ένα χαριτωμένο παιδάκι που τον βασάνισαν οι Ευρωπαίοι και κάθε μαμά το αγάπησε, όπως αποδείχτηκε από τα αποτελέσματα των γυναικείων τμημάτων".

Αυτό ακριβώς. Δεν είχε αντίπαλο ο Αλέξιος. Μόνος του έτρεχε. Κανένα άλλο άλλο, δεν πήγαινε για κούρσα. Για αυτό κέρδισε με έναν ιππόδρομο διαφορά. Μοναδικός αντίπαλος του Σύριζα στις εκλογές ήταν οι δημοσκόποι. Με τις μαϊμού μετρήσεις που έφερναν το αποτέλεσμα στον πόντο. Όταν όμως ανοίγουν οι κάλπες οι δημοσκόποι πάνε για τσάι. Πως να χάσει λοιπόν ο Αλέξιος; Κι από ποιον να χάσει; Αυτό που είπε ο Πάγκαλος είναι μεγάλη αλήθεια. Κι έχω προσωπική εμπειρία από διάφορες ευγενείς κυρίες που έναν σαν τον Αλέξη θα ήθελα γαμπρό, για την κορούλα τους. Το γελαστό παιδί. Το καλό παιδί που του ψήσανε το ψάρι στα χείλια, ο Σόιμπλε και οι λοιποί ανάλγητοι δανειστές. Και για του λόγου το αληθές ο έρπης που είχε βγάλει.

Δεν υπήρχε πολιτικός λόγος σ' αυτές τις εκλογές. Τον είχε καταργήσει ο Σύριζα. Το καινούργιο σε σχέση με το παλιό ήταν το κεντρικό σύνθημα. Το νέο παιδί απέναντι στον μεσόκοπο μουστακαλή. Εξ ου και οι αφίσες με τον Αλέξη. Μόνο με τον Αλέξη. Χωρίς να υπάρχει πουθενά ο Σύριζα. Όπως ακριβώς στις διαφημίσεις για τα μπουζουξίδικα. Αυτό που κυριαρχεί είναι η φωτογραφία της φίρμας. Το όνομα του μαγαζιού είναι κάτω χαμηλά με ψιλά γράμματα. Αυτό που προέχει είναι η φάτσα του Ρέμου. Το που ακριβώς εμφανίζεται δεν έχει σημασία. Θα το μάθει ο κόσμος. Έτσι και στην προεκλογική καμπάνια του Σύριζα. Τον Αλέξη βγάλανε μπροστά. Το μαγαζί της Κουμουνδούρου δεν υπήρχε πουθενά.

 
One man show ήταν αυτές οι εκλογές. Οι εκλογές αυτές μου θύμισαν τις εκλογές της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, όταν είχαν κοντραριστεί ο Μελισσανίδης με τον Ντέμη Νικολαΐδη. Κι ο Ντέμης είχε κάνει τον αντιβασιλέα της ζούγκλας, μια μπουκιά. Παρά το γεγονός ότι Μελισσανίδης είχε βάλει στο τραπέζι την Αγιά Σοφιά. Ο Ντέμης είχε κερδίσει κατά κράτος επειδή εξέφραζε το καινούργιο. Επειδή ήταν καλύτερος λαοπλάνος. Επειδή είχε ψήσει την Ορίτζιναλ και την είχε μαζί του. Όπως ακριβώς είχαν πιστέψει και είχαν λατρέψει οι ΑΕΚτζήδες τον Ντέμη, έτσι ακριβώς το εκλογικό σώμα είχε φάει το ίδιο σότο με τον Τρίπρα. Μπορεί να μην έχουνε τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά έτσι και τους παρατηρήσεις προσεκτικά μοιάζουνε σαν δύο σταγόνες νερό.
Η φάτσα άλλωστε είναι το Νο1 διαβατήριο που ανοίγει τον δρόμο για την επιτυχία. Για αυτό και το debate ήταν η χαριστική βολή για τον Μεϊμαράκη. Το έβλεπε και μόνος του. Δεν είναι κανένα κορόιδο ο Βαγγέλας. Γι' αυτό άρχισε να φωνάζει ότι τον δείχνουνε πιο κοντό. Ότι δείχνουνε τον άλλονε πιο όμορφο, δεν μπορούσε να το πει.

να μην μας διαφεύγει, όμως, το πλέον σημαντικό. Με τον ελληνικό λαό έχουνε να κάνουνε οι πολιτικοί. Δεν έχουνε απέναντι τους τίποτα πονηρούς. Κιρίζια είναι οι ψηφοφόροι. Όταν οι Έλληνες έχουνε φάει την παραμύθα από Κωστάκη Καραμανλή, από Γιωργάκη Παπανδρέου κι από Αντώνη Σαμαρά, δεν θα τους έφερνε βόλτα ο Αλεξάκος που είναι ωραίος και μπάνικος; Εύκολα. Έχει και τον τρόπο του άλλωστε. Έτσι και ήτανε πλασιέ θα είχε αναδειχτεί ο Νο1.

 
Έπειτα είναι και το άλλο. Μόλις πριν οκτώ μήνες είχανε γίνει οι προηγούμενες εκλογές. Μικρό το διάστημα. Πολύ μικρό. Δεν είναι να πεις ότι είχανε περάσει 2-3 χρόνια. Είναι ποτέ δυνατόν ο άλλος μέσα σε οκτώ μήνες να αποδεχθεί ότι πιάστηκε κορόιδο; Ότι ο Αλέξης τον δούλεψε, έκανε το "όχι" του δημοψηφίσματος "ναι" και υπέγραψε το μνημόνιο με χέρια και με πόδια; Πάλι τον Αλέξη θα πάει να ξαναψηφίσει. Και πήγε και τον ξαναψήφισε. Την μετεμψύχωση του Ανδρέα Παπανδρέου. Έστω και σαν καρικατούρα. Χωρίς γραβάτα, αλλά με μανικετόκουμπα. Και τον λαό να πανηγυρίζει. Να τραγουδάει το "μπέλα τσάο", να χορεύει και να ανεμίζει τις "παντιέρες ρόσες" της επανάστασης. Λες και έβλεπες τον Τσουκαλά και τους λοιπούς Ολυμπιακούς να πανηγυρίζουν για τη μια κούπα μετά την άλλη. Έτσι και οι επαναστάτες του Σύριζα. Για τρίτη συνεχόμενη φορά νίκησαν την διαπλοκή, τον ιμπεριλιασμό και τους δανειστές. Όπως ακριβώς τους είχαν κατατροπώσει στις εκλογές του Ιανουαρίου και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου.
 
Πηγή: sport24
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου