Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Εξαιρετικά καλά πάνε οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές, αφού έστω και με 5 χρόνια καθυστέρηση τούς έχουμε φτάσει στο σημείο να αναρωτιούνται αν ένα Grexit θα ήταν προτιμότερο από ένα παντοτινό μνημόνιο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Χθες το πρωί, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλoντ Γιούνκερ είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να εξηγήσει στους Ευρωπαίους ηγέτες τί σημαίνει το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Ο κ. Γιούνκερ είπε επίσης ότι δεν κατάλαβε ποιο ήταν το ερώτημα που ετέθη στο δημοψήφισμα, αφού η πρότασή των Θεσμών είχε φύγει από το τραπέζι, αν και όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχε γαμηθεί να μας παρακαλάει να ψηφίσουμε ΝΑΙ.

Δηλαδή, σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αν ψηφίζαμε ΝΑΙ το ερώτημα θα ήταν συγκεκριμένο και το μήνυμα του ελληνικού λαού σαφές, ενώ τώρα που ψηφίσαμε ΟΧΙ το ερώτημα είναι άσχετο και το μήνυμα ασαφές. Πολύ λογικό αυτό.


Βέβαια, δεν είναι να παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ – όπως και κανενός άλλου υπαλληλίσκου των πολυεθνικών -, αφού είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Κομισιόν είναι μονίμως πλακωμένος στα τσίπουρα, ενώ δεν αποκλείεται να του έχει στοιχίσει η παραίτηση Βαρουφάκη και να μην ξέρει τί λέει.

Αλέξη, φέρε τον Γιάνη πίσω γρήγορα!

Παράλληλα, ο νέος Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε πολύ καλή πρώτη εντύπωση στο χθεσινό Eurogroup, αφού εμφανίστηκε χωρίς γραπτές προτάσεις, ενώ άλλοι λένε ότι εμφανίστηκε και χωρίς σώβρακο, με αποτέλεσμα τα παπάρια του να κουνιούνται πέρα δώθε.

Στη Σύνοδο Κορυφής που ακολούθησε, η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι έχει όλη την καλή διάθεση να βρεθεί λύση για την Ελλάδα αλλά εννοούσε "θα σας αλλάξουμε τα φώτα ρε μουνόπανα που μου θέλατε και δημοψήφισμα", οπότε να πάει να γαμηθεί κι αυτή η πατσαβούρα.

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί βιώσιμη λύση, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που τον θέλουν να τρολάρει επί 5 μήνες όποιον τολμάει να του φέρει αντίρρηση.

O Πρωθυπουργός μίλησε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά αυτό δεν έχει και πολλή μεγάλη σημασία, αφού ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι διακοσμητικός και ο μόνος λόγος που μαζεύονται όλοι εκεί είναι για να ακούνε τον Μανώλη Γλέζο.

Η ελληνική αντιπροσωπεία πήγε στο χθεσινό Eurogroup χωρίς γραπτές προτάσεις, μετά είπε ότι θα τις φέρει σήμερα και σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι θα τις καταθέσει αύριο, οπότε είτε τους κοροϊδεύουμε, είτε κοροϊδεύουν όλοι μαζί εμάς. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής, βάσει των χθεσινών δηλώσεων των Ευρωπαίων ηγετών, έχουν ως εξής: Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν υπογράψει μέχρι και τα κωλόχαρτα των Βρυξελλών, την Κυριακή πάμε σε πανηγυρικό Grexit, ώστε να τελειώνει επιτέλους αυτό το παραμυθάκι με την Ευρώπη των αγορών και των τραπεζιτών.


Εν τω μεταξύ, κάτι παραδουλεύτρες του Σόιμπλε, όπως ο Τουσκ, ο Ντράγκι και ο Ντάισελμπλουμ στέλνουν τελεσίγραφα ότι την Κυριακή τελειώνουν όλα και ότι αυτό είναι δική μας ευθύνη και διάφορα άλλα κουλά που ενδιαφέρουν μόνο κάτι καμένες και είναι εντελώς στο μουνί οποιουδήποτε σοβαρού και αξιοπρεπούς ανθρώπου.

Εγώ, πάντως, αν ήμουν στη θέση του Τσίπρα, θα έφευγα σούμπιτος 4ήμερο στη Μύκονο από όπου θα έστελνα ποδοσέλφι στη Μέρκελ και την Κυριακή θα έσκαγα απευθείας στη Σύνοδο Κορυφής για το μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτυ.

Με γραβάτα.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Εμένα ένα πράγμα με προβληματίζει. Τελικά ο Γιούνκερ μάς αγαπάει ή όχι;)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Άσχετα με την έκβαση των γεγονότων, ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Να συζητάει ολόκληρος ο πλανήτης για θέματα που πριν από μερικά χρόνια δεν τολμούσε να αγγίξει κανείς. Η Ελλάδα έχει γίνει το επίκεντρο της παγκόσμιας κουβέντας για τον πολιτικό πολιτισμό που πρέπει να ακολουθηθεί στο μέλλον. Κατά τη γνώμη μου, δε μπορεί, δε γίνεται να υπογράψει. Έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν έχει γυρισμό.)

Πηγή: thethreemooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου