Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Γιατί η στάση της Αριστερής Πλατφόρμας την επόμενη βδομάδα είναι καθοριστικής σημασίας;

(Γεια σου πιτσιρίκο.)

Ο Τσίπρας έχει πάρει το ΟΚ από τους Γερμανούς να συνεχίσει ως πρωθυπουργός της χώρας, πηγαίνοντας σε εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο υπό τις εξής όμως προϋποθέσεις:

1] Να έχει περάσει τα προαπαιτούμενα. Με αυτά τελειώνει την Τετάρτη.
2] Να «διαπραγματευτεί» και να υπογράψει το νέο μνημόνιο.
3] Να ξεμπερδεύει με το «εξτρεμιστικό» παρελθόν και παρόν του.  Αν η πλατφόρμα συνεχίζει να στηρίζει με ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση αλλά να καταψηφίζει τα μνημονιακά μέτρα, δεν ενοχλείται κανένας.

Ο Τσίπρας με την υποστήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι ολοκληρώνει τους στόχους «1» και «2» και με την βοήθεια των ΜΜΕ και του εκλογικού συστήματος πετυχαίνει και το «3».

Στις εκλογές παρουσιάζει το έργο «ο υπεύθυνος και επιτυχημένος πολιτικός που έβαλε τον λαό πάνω από το κόμμα» και θα το σερβίρει με μπόλικη δόση φόβου και εκβιασμού.

Επειδή πολλοί θα αναρωτιέστε, μα πώς είναι δυνατό αυτό το παραμύθι να πιάσει ξανά, θα σας πως ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να περάσει στον κόσμο.

Το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα δείχνει την δυνατότητα ριζικής αμφισβήτησης της υπάρχουσας κατάστασης.


Χωρίς ηγεσία και πολιτική προοπτική, μένει μια απλή παρακαταθήκη για το μέλλον και όχι ευκαιρία ανατροπής για το παρόν.

Αν αποφασιστεί η άρση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν, ο Τσίπρας θα υποχρεωθεί να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού μαζί με την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Θα υποχρεωθούν όλοι αυτοί να συμπράξουν μεταξύ τους από το Βερολίνο το οποίο θέτει τις προτεραιότητες και ενδιαφέρεται για την γρήγορη σύναψη και υπογραφή του νέου μνημονίου.

Νομίζω ότι όλο αυτό ανατρέπει την προσπάθεια δημιουργίας του νέου profile εθνικού ηγέτη που χτίζουν για τον Τσίπρα και του σκηνικού του νέου δικομματισμού που έχουν στα σκαριά.

Κι αν πιστεύουμε ότι το «ΟΧΙ» από το 61,3% του λαού αρκεί για να αποτρέψει τα παραπάνω σενάρια, έχω την εντύπωση ότι θα εισπράξουμε μια ακόμα μεγάλη απογοήτευση πολύ σύντομα.
Μακροπρόθεσμα, βέβαια, όλοι θα είμαστε νεκροί οπότε τι μας νοιάζει;

Ιδίως, όταν γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ουσιαστική πολιτική αντίδραση ενάντια στο πραξικόπημα της ομάδας Τσίπρα, το πραξικόπημα που οργάνωσε και υποστήριξε το διευθυντήριο των Βρυξελλών και η καγκελαρία.

Εγώ απλά επισημαίνω για τελευταία φορά κάποιους από τους κινδύνους και κάποιες από τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας.

Το επόμενο κείμενο θα είναι για τα δάση της Αγγλίας που δεν πιάνουν ποτέ φωτιά -όσους «εμπρηστικούς μηχανισμούς» κι αν αφήσεις μέσα- αφού δεν σταματά να βρέχει ολόκληρο τον χρόνο.

Εξαιτίας λοιπόν της βροχής, ούτε οι υπουργοί Άμυνας ξεφτιλίζονται με γελοίες δηλώσεις, ούτε οι φαντάροι περιπολούν τα όρη και τα άγρια βουνά αναζητώντας φαντάσματα.

Το «Ελληνικό ζήτημα» πια θα επιλυθεί μονάχα με την διαγραφή του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους. Κανένα από τα δύο δεν μπορεί πια να εξυπηρετηθεί.

Όσο περνάει ο καιρός, ο προβολέας θα γυρίσει και στο ιδιωτικό χρέος.

Δεν ξέρω πότε αυτό θα συμβεί, ούτε ποια πολιτική δύναμη θα το επιβάλει και θα το διαχειριστεί, αλλά η «σεισάχθεια» θα είναι η τελική και αναγκαστική πράξη του δράματος.

Για να συμβεί αυτό, η επαναφορά του εθνικού νομίσματος είναι εκ των ουκ άνευ.

Για την Αριστερά –μετά την προδοσία του Τσίπρα και της παρέας του– ίσως να μην μένει πολύ χρόνος για να διατηρήσει τα ηνία στην αμφισβήτηση του συστήματος. Ο καιρός περνά αργά και γρήγορα.

Πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα. Ελπίζω όμως να μην νιώθουμε κενοί και πρόωρα γερασμένοι.

Φιλιά πολλά από την Εσπερία
Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, όσοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να στηρίζουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση μετά το Μνημόνιο, είναι συνυπεύθυνοι. Επίσης, όλοι αυτοί -μαζί με τον Τσίπρα- έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, γίνονται όλοι απατεώνες. Ηλία, άσε τους ανθρώπους να αποφασίσουν μόνοι τους. Μην τους πιέζεις. Μπορεί να δρουν και να σκέφτονται σε χρόνους Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, οπότε θα αποφασίσουν τι …θα έπρεπε να έχουν κάνει σε καμιά 50αριά χρόνια. Ηλία, αν ο Τσίπρας καταφέρει να πουλήσει ξανά το παραμύθι του και να εκλεγεί πάλι, οι Έλληνες θα είναι άξιοι να πάθουν αυτό που ήθελε να τους κάνει ο Σουλτάνος με τον Ιμπραήμ: να πουληθούν για σκλάβοι. Να είσαι καλά.)

Πηγή:  pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου