Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Σκύψτε ευλογημένοι - by To Skouliki Tom

Καταπληκτικά είναι τα νέα που έρχονται από τις Βρυξέλλες μετά τη χθεσινή μαραθώνια συνάντηση της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τους μαφιόζους φίλους του.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν υποδέχτηκε τον Έλληνα Πρωθυπουργό με σφαλιάρες και φατούρο, ως συνήθως, αλλά το πραγματικό ξύλο έπεσε κατά τη διάρκεια του κοινού δείπνου που είχαν, παρουσία του πιστού σκυλιού του Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήρισαν το προσχέδιο συμφωνίας που παρουσίασαν οι Θεσμοί στον Αλέξη Τσίπρα ως ένα θετικό βήμα για την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς ρήξης που θα μας πετάξει εκτός Ευρωζώνης, ώστε να αποδείξουμε ότι μπορούμε να καταστρέψουμε τη χώρα και μόνοι μας. Η βοήθεια των ξένων περισσεύει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το προσχέδιο ήταν πεντασέλιδο, αν και θα μπορούσε να δοθεί και σε χαρτοπετσέτα σε μία μόνο φράση: "Σκύψτε, ευλογημένοι!".


Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο θανάτου περιείχε όρους οικειοθελούς εξόντωσης του ελληνικού λαού αλλά άφηνε πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης σχετικά με τον τρόπο που θέλουμε να πεθάνουμε, γεγονός που μαρτυρά το φιλικό κλίμα που έχει καλλιεργηθεί τους τελευταίους 4 μήνες μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.

Οι Θεσμοί δέχονται τα πρωτογενή πλεονάσματα της ελληνικής πρότασης, ενώ ζητάνε κατάργηση του ΕΚΑΣ, περικοπές δαπανών στις συντάξεις, αύξηση του ΦΠΑ στην ενέργεια, την εστίαση και τα φάρμακα, χωρίς να κάνουν καν λόγο για ελάφρυνση του χρέους, δηλαδή προτείνουν την εφαρμογή του mail Χαρδούβελη επί 3.

Τί στο διάολο διαπραγματεύονταν 4 μήνες; Μια συμφωνία χειρότερη κι από εκείνη της 20ής Φεβρουαρίου;

Όσο κι αν δε συμπαθώ τους βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς, είναι πλέον προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με στυγνούς εκβιαστές και οικονομικούς δολοφόνους, οι οποίοι απλά υλοποιούν το σχέδιο που είχαν από την αρχή σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δε παραδινόταν άνευ όρων.

Προς τιμήν του, ο Αλέξης Τσίπρας δε δέχτηκε καν να το συζητήσει. Τον άκουσα να λέει ότι η αυριανή δόση των 300 εκατομμυρίων στο ΔΝΤ θα πληρωθεί κανονικά.* Μέχρι το τέλος του μήνα απομένουν άλλες 3 δόσεις. Θα τις πληρώσουμε κι αυτές;

(*update: Το ΔΝΤ έκανε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας να πληρώσει και τις 4 δόσεις μαζί στις 30 Ιουνίου.)

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει όλη την καλή διάθεση να πετύχει την καλύτερη, την πιο υπέροχη συμφωνία όλων των εποχών. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα τα καταφέρει κιόλας.

Μας οδηγούν με χειρουργική ακρίβεια σε οικονομικό στραγγαλισμό. Και όσο παριστάνουμε τους καλούς και πληρώνουμε στην ώρα μας, θα συνεχίσουν να το κάνουν μέχρι να μην έχουμε πια να πληρώσουμε και να υπογράψουμε ό,τι μαλακία μάς πετάξουν στο μούρη.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Kατά τη γνώμη μου, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δύο επιλογές:

Ή να καταλήξει στον κουβά της Ιστορίας παρέα με τους σαμαροβενιζέλους ή να γραφτεί σε αυτήν ως ο πρώτος τίμιος πρωθυπουργός που πέρασε από την Ελλάδα.

Αν επιλέξει το πρώτο, καλά στερνά.

Αν επιλέξει το δεύτερο, εύχομαι οι συριζαίοι να έχουν ένα καλό σχέδιο.

Μετά από τόσους μήνες διαπραγμάτευσης κι άλλους πολλούς που προετοιμάζονταν να γίνουν κυβέρνηση, θα έπρεπε να το έχουν.

Αν δεν το έχουν, θα αποδειχτούν εξαιρετικά λίγοι και επικίνδυνοι.

Παραφράζοντας τον Μπάμπη, ελπίζω ο Αλέξης να αντέξει γερά!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Είδα τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού πριν και μετά τη συνάντηση. Ο δήθεν φίλος μας Γιούνκερ αποδείχτηκε ο δήμιος που κάλεσε τον Τσίπρα σαν πρόβατο στη σφαγή για να του ανακοινώσει πώς θα τον ξεκάνει. Ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση ένα απέραντο εμετικό θεατράκι. Ο κακός Σόιμπλε που δε μας θέλει και η καλή Μέρκελ που κρατάει τα μπόσικα. Δύο όψεις του ίδιου σκατού. Αλέξη, δε ξέρω τί θα κάνεις, βρες τρόπο, αλλά μάζεψέ τα να φεύγουμε από το μπουρδέλο τους. Αρκετά κράτησε αυτό το τσίρκο.)

Πηγή: thethreemooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου