Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Συγχαρητήρια σε όσους ψήφιζαν τον Αντώνη Σαμαρά

Aris


Κομπανιέρο Πιτσιρίκο,

Θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου, στον τελευταίο επιζώντα της αντρικής σχολής, τον Αντώνη Σαμαρά. Δυστυχώς, στις μέρες μας έπαψαν πια να βγαίνουν τέτοιοι άντρες, όπως έβγαιναν κυρίως το διάστημα 1936-1945.
Συγχαρητήρια σε όσους τον ψήφιζαν πριν από 2,5 χρόνια για να σώσουν το ευρώ και το τομάρι τους.
Συγχαρητήρια που τον κάναμε πρωθυπουργό.

Δώσαμε το δικαίωμα σε αυτό το αντράκι να έχει λόγο ύπαρξης. Που στα νιάτα του έπαιζε ξύλο με αριστερούς, που, όταν ήταν ακόμα νέος βουλευτής, έτρεχε στο Μελιγαλά με τον υπόλοιπο ακροδεξιό θίασο για να στηλιτεύσει τα εγκλήματα των εαμοβούλγαρων, όπως θέλουν να ονομάζουν τους αντιστασιακούς οι ομοϊδεάτες του.

Σε αυτό το παλικάρι που θεωρεί πατριωτικά τα Τάγματα Ασφαλείας. Που έφτιαξε κάποτε ένα ακροδεξιότερο της ΝΔ κόμμα, την Πολιτική Άνοιξη, που, ενώ δεν είχε εκλογική επιρροή, τα μέλη της είχαν ενεργή συμμετοχή σε τραμπουκισμούς, σας θυμίζει κάτι;

Αυτόν κάνατε πρωθυπουργό. Συγχαρητήρια, τερματίσατε όλα τα μαλακόμετρα.

Έβαλε στο υπουργείο Υγείας δυο ακροδεξιά ορφανά -Βορίδης και Γεωργιάδης- και επανέφερε στο προσκήνιο την ακροδεξιά ρητορική των ελληνικών SS (κομμουνιστοσυμμορίτες, αναρχοάπλυτοι, θολοκουλτουριάρηδες κτλ).

Όπως ο Βορίδης και τα υπόλοιπα ορφανά του Παπαδόπουλου, βρήκε πολιτική στέγη σε ένα αστικό κόμμα της Δεξιάς που ήθελε να κάνει στροφή στον συντηρητισμό μετά την ήττα από τον Mr. λεφτά υπάρχουν.

Μουντζώνονται τώρα στη Νέα Δημοκρατία αλλά κάποιοι εκεί μέσα έχουν τα ίδια μούτρα το πρωί με εκείνα του Σαμαρά.

Ο Αντωνάκης στήριξε την πιο αντισυνταγματική κυβέρνηση μετά τη Χούντα -αυτή του Παπαδήμου- και πέρασε ένα σωρό διατάξεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, σαν εκείνες που είχαν κάνει κάποτε μόδα οι ναζί πριν 70 ολόκληρα χρόνια, για να παρακάμπτουν τότε το γερμανικό κοινοβούλιο όπου έκριναν.

Βέβαια εδώ, χρειάστηκε να βάζει τις υπογραφές του και ένας σκατόγερος.

Ξανά ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που, υπό το φόβο του πυρηνικού ολέθρου, έτρεξαν να φέρουν τον Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργική καρέκλα, με αποτέλεσμα τώρα να είμαστε στο χείλος του γκρεμού στον οποίο υποτίθεται θα πέφταμε αν κάναμε κυβέρνηση τότε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Μ” αρέσει κιόλας που κάποιοι συζητάνε ακόμα για την υπόθεση Κατρούγκαλου. Ποια υπόθεση; Άντε εντάξει, ας παραβλέψω ότι πουλάει ηθική ο Αντωνάκης της Hellas Power, του Μελισσανίδη και του Χαρδούβελη.

Αλλά να μας πουλάνε ηθική τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ;

Που έγλειφαν επί 5 χρόνια τους Αντωνάκηδες ασκώντας σφοδρή κριτική στους αντικυβερνητικούς;

Που μετά την 25η Ιανουαρίου είναι η ανεπίσημη αντιπολίτευση ελέω απουσίας της επίσημης;

Βέβαια μην τα ξαναλέμε, την μεγαλύτερη ευθύνη αυτή τη στιγμή την έχει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν τους τελειώνει.

Να μας πουλάνε ηθική οι πρετεντέρηδες, οι ευαγγελάτοι και οι παπαχελάδες, ανεκτίμητο.

Αυτοί που παραποιούσαν κάποτε βίντεο για να σώσουν τη γούνα ενός ειδικού φρουρού που εκτελούσε εν ψυχρώ ένα παιδί.

Αυτοί που βρίζουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τις αναρχικές καταλήψεις και τους φοροφυγάδες ιθαγενείς μέσα από ένα υπερχρεωμένο κανάλι που ουδέποτε πλήρωσε φόρους και που έχει καταλάβει δημόσια συχνότητα.

Αυτοί όλοι είναι της αντρικής σχολής όπως ο Αντώνης.

Ρε άει στο διάολο.

Να κάθομαι να ακούω πρωινιάτικα και τον άλλον τον μαλάκα του ΑΝΤ1 να μιλάει για τις εισαγωγές τροφίμων από Μπουτσουάνες και Παπούες και να τα ρίχνει όλα στην αποσάθρωση του παραγωγικού ιστού επειδή όλοι ήθελαν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Ούτε μια κουβέντα για την παγκοσμιοποίηση, για τις εμπορικές συμφωνίες που έχουν συνάψει οι χώρες και που τους υποχρεώνουν να εξάγουν και να εισάγουν, ούτε μια λέξη για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ που, άμα δεν κάθεσαι προσοχή, σου ξεριζώνουν τις φυτείες -όπως κάποια αμπέλια στην Πελοπόννησο-, ούτε μια λέξη για την αστικοποίηση στην οποία υπέβαλλε η εξουσία τον λαό αφήνοντας την επαρχία στο έλεος της φύσης, ούτε μια λέξη για τα 600 δις που πλήρωσε ο ελληνικός λαός τα τελευταία 20 χρόνια για την αποπληρωμή ενός επαίσχυντου χρέους που δεν πέφτει με τίποτα.

Ούτε μια λέξη για το κέρδος που κινητοποιεί μια εταιρεία να εξάγει σε όλο τον κόσμο, αντί να τα πουλάει μισοτιμής στην εγχώρια αγορά.
Άλλο ένα ρεπορτάζ από εκείνα τα αποκαλυπτικά με μπόλικη σάλτσα, χωρίς μακαρόνια.

Όσο για την καραμέλα με τους δημόσιους που την ξεστομίζουν πάντα τα γουρούνια. Μπορεί να αντιπαθώ τρομερά τον Φωτόπουλο και κάτι άλλα καλόπαιδα σαν τον Σταύρο -πάλι δημόσιος αυτός παρότι τους μισεί- αλλά δεν ρίχνω σε αυτούς όλη την ευθύνη της χρεωκοπίας.

Και ας είναι αρκετοί από αυτούς παρτάκηδες και γαλαζοπράσινοι ψηφοφόροι, δεν είναι τώρα η ώρα.
Ξέρετε οι υπάλληλοι έχουν πάντα αφεντικά, στα οποία μάλλον ανήκει η λιονταρίσια μερίδα ευθύνης.
Και αυτά τα αφεντικά, όποιος έχει λίγο μυαλουδάκι, ξέρει ότι είναι οι Ελληνες ολιγάρχες.

Αλλά ας παίξω λίγο το παιχνίδι δημόσιος vs ιδιωτικός. Δηλαδή κάτι ιδιωτικοί υπάλληλοι σαν τον Πρετεντέρη είναι αγγελούδια; Ο ιδιώτης Ψυχάρης αγγελούδι και αυτός; Η Energa Power, ιδιωτική εταιρεία. Οι τράπεζες, τα κανάλια είναι ιδιωτικές εταιρείες.

Η Siemens; Ο Χριστοφοράκος δημόσιος υπάλληλος ήταν; Ο Πάχτας σε δημόσια εταιρεία χάρισε τις Σκουριές; Τι ηλίθιες διχόνοιες που μας έχουν σπείρει. Τι ηλίθιες αυταπάτες, εκεί είναι το πρόβλημα έτσι;

Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις ιδιωτικοποιήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να γίνουν οι ρημάδες όπως ήθελε να γίνουν η ΝΔ μπας και μείνουν από επιχειρήματα οι ηλίθιοι. Μπας και μιλήσουμε κάποτε για τον ελέφαντα μέσα στο δωμάτιο.

Τέλος πάντων, ας τραβήξω χειρόφρενο.

Μπας και συνέλθουμε λίγο, ειδικά τώρα που τελείωσαν τα αρώματα. Ή θα κάνουμε μπάνιο ή θα βουτήξουμε στο βούρκο με τα άλλα γουρούνια.

Όποιος δεν θέλει, τουλάχιστον να κάτσει σε μια γωνιά και να μην κουνάει το δάχτυλο για να δικαιολογεί την απουσία του.

Πάμε πάλι πίσω στον δημοσιογραφίσκο του ΑΝΤ1 και στο υπέροχο «ρεπορτάζ» του. Ο ίδιος που έλεγε σε άλλο πως τσουβαλιαστήκαμε όλοι στις πόλεις και άδειασε η επαρχία. Μόνοι τους σηκώθηκαν, ρε, τόσοι άνθρωποι πριν 50 χρόνια για να πάνε στις πόλεις;

Όταν ο άλλος ζούσε μέσα στην απόλυτη φτώχεια, ε δεν ήθελε δα και να του πιπιλίσουν το μυαλό.
Ο παππούς μου έφυγε από ένα ορεινό χωριό στα 1400 μέτρα υψόμετρο χωρίς σχολείο, νοσοκομείο κτλ. Σε ένα χωριό που το λεωφορείο πήγαινε 2 φορές τη βδομάδα μέσα από έναν χωματόδρομο.
Έφτιαξε κανείς υποδομές εκεί πάνω; Παράτησε μια ζωή φτώχειας όπου δούλευες 15 ώρες τη μέρα -αλλιώς πέθαινες-, για μια ευκολότερη ζωή με κάποιες ανέσεις. Πολύ δύσκολη επιλογή.

Έχουν βγει όλοι οι «αγανακτισμένοι» και βάλλουν ενάντια σε όλους (δημόσιους, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, ανέργους κ.α.), εκτός φυσικά από τους εαυτούς τους και τους ολιγάρχες. Ούτε αυτοκριτική δηλαδή ούτε ουσιαστική κριτική.

Πώς μπορείς να μιλήσεις για το έγκλημα χωρίς να αναφέρεις ποτέ τους δράστες;

Θα μπορούσα να έκανα το ίδιο, ιδιωτικός υπάλληλος βλέπετε, και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Να κανιβαλίζομαι και εγώ αντί να εκνευρίζομαι με όλους τους καθυστερημένους που ζουν ανάμεσα μας. Δεν γαμιέται, όσο αντέξω. Αλλά έχει και η υπομονή κάποια όρια, και, αν πάει πολύ μακριά, φτάνει τα όρια της δειλίας.

Μ” αρέσει περισσότερο από όλα η κλασσική ατάκα των τελευταίων χρόνων: «οι Έλληνες δεν πάνε στα χωράφια». Κλαίω. Όταν τους απαντάς «εσύ γιατί δεν πας», η ανταπάντηση τους σχεδόν ίδια «εγώ έχω δουλειά» ή «δεν έχω σπίτι στο χωριό».

Ακόμα πιο υπέροχοι εκείνοι που έχουν χωράφια και βάζουν τον μετανάστη να δουλεύει 12ωρα για 20-30 ευρώ στην καλύτερη. Φαντάζομαι η μόνη επαφή τους (όπως και εκείνη του δημοσιογραφίσκου) με τα λαχανικά είναι όταν τα αγοράζουν από το σουπερμάρκετ.

Και αυτά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου στη χώρα των αιώνια αδικημένων που δεν κάνουν ποτέ αυτοκριτική.

Καθίστε να ψάχνετε ποιος από τους γείτονες έχει καλύτερο αμάξι, αυτός φταίει.

Ότι το κράτος υπηρετεί τους τοκογλύφους δεν πειράζει.

Ότι το κράτος υπηρετεί τους Έλληνες ολιγάρχες δεν πειράζει.

Ότι τα πάντα σε αυτό τον τόπο γίνονται προς όφελος της ολιγαρχίας και των τοκογλύφων δεν πειράζει.

Καθίστε να περιμένετε να ξυπνήσει μια μέρα ο δυνάστης και να πει «ας κάνω κάτι καλό για τον λαό».

Καθίστε να περιμένετε τον κάθε μεγαλοκαναλάρχη να πάει μόνος του στο ταμείο και να πει «πόσα χρωστάω, πάρτε».

Καθίστε να βρίζετε μια ζωή τις αδικίες και να κοροϊδεύετε, όταν σας λένε για ένα άλλο σύστημα που δεν θα υπάρχουν (πείτε το και καπιταλισμό αν σας αρέσει, χέστηκα).

Καθίστε λοιπόν να κατηγορείτε αυτούς που βρίσκονται χαμηλότερα, εξάλλου όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Έτσι είναι λοιπόν.

Εγώ είμαι ένοχος επειδή ξέχασα χθες να ζητήσω απόδειξη αλλά όχι το κράτος που χάρισε 500 εκατομμύρια ευρώ ΦΠΑ στη Hochtief.

Είμαι ένοχος επειδή δεν είχα να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ αλλά όχι το κράτος που έκανε τα στραβά μάτια στον Λάτση που έφτιαξε το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης (Mall), 70.000 τετραγωνικών μέτρων, για το οποίο πλήρωσε ή θα πληρώσει το εξοντωτικό πρόστιμο των 10.000 ευρώ.

Είμαι ένοχος επειδή κρύβω 1.000 ευρώ στο στρώμα της γιαγιάς μου αλλά όχι το κράτος που έθαβε λίστες με ελβετικά στρώματα αξίας 600 δισ.

Είμαι ένοχος επειδή παίρνω 1.130 ευρώ μικτά αλλά όχι το κράτος που πληρώνει υπερκοστολογημένα δημόσια έργα δυο και τρεις φορές και ΕΣΠΑ στην ΑΚΤΩΡ.

Είμαι ένοχος επειδή γεννήθηκα σε μια χώρα που ανήκει σε ένα μάτσο καθάρματα.

Μάλλον αυτό είναι το πρόβλημα, είμαι περιττός, δεν μας έχουν ανάγκη οι ολιγάρχες. Δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξουν δουλειές για όλους, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει ευημερία για όλους. Είμαστε όλοι λαθραίοι και όποιος δεν θέλει να το καταλάβει, κακό του κεφαλιού του.

Όπως και εκείνος που δεν μπορεί να καταλάβει πως η αποκαλούμενη ως διαφθορά δεν επεκτείνεται εξίσου σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Είναι ακριβώς όπως ο πλούτος, δηλαδή οι έχοντες είναι και οι πιο διεφθαρμένοι (ποιοτικά και ποσοτικά). Κάποιος φίλος είχε γράψει ένα υπέροχο κείμενο πάνω σε αυτό, για τη διαφθορά και τη μικροδιαφθορά, «Περί διαφθοράς (09/02/2015)».

Βαρέθηκα να προσπαθώ να εξηγώ σε ανθρώπους που κλείνουν τα αυτιά τους με το που ακούν τη λέξη ανισότητα και τα παράγωγα της.

Και η έλλειψη δικαιοσύνης είναι το αποτέλεσμα της οριζόντιας εξίσωσης του «μαζί τα φάγαμε».
Είμαστε όλοι ένοχοι. άρα και όλοι αθώοι. και ποτέ δεν θα αποδοθούν ευθύνες στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα. Και ως γνωστόν, στη ζούγκλα επιβιώνουν καλύτερα από όλους τα ζώα.
Έχετε καταλάβει τουλάχιστον ποιοι χρεωκόπησαν τη χώρα ή τα μυαλά είναι για μέχρι εκεί;
Δεν γαμιέται ξανά.

Πασχίζουν τώρα να κρατήσουν ζωντανό τον Αντωνάκη καθώς όλα τα αγαπημένα τους κόμματα ξεβρακώθηκαν στις 25/1. Ούτε αυτοί βέβαια δεν τον σώζουν πια.

Ο Αντωνάκης παίζει το τελευταίο του χαρτί, το κεφάλι του. Η πολιτική του καριέρα έχει τελειώσει προ πολλού και ψάχνει και αυτός μάλλον καμιά θέση σε κανέναν διεθνή οργανισμό όπως ο προστάτης του πολίτη Παπουτσής. Τα σκατά, εξάλλου, επιπλέουν σε αυτό τον κόσμο.

Αντωνάκη, μην ταλαιπωρείσαι άλλο. Βούλιαξε να ησυχάσουμε.

Ή έλα εθελοντικά στον Κορυδαλλό, γιατί οι φίλοι σου οι Παναθηναϊκάκηδες το πολύ-πολύ να σου δώσουν ένα χρόνο με αναστολή.

Με εκτίμηση
Άρης

(Αγαπητέ Άρη, το έγκλημα του Σαμαρά είναι ότι -για να επιβιώσει πολιτικά ο ίδιος- προσπαθεί ακόμα και σήμερα να διχάσει τους Έλληνες. Και δεν είναι ο μόνος. Οι ολιγάρχες προτιμούν να διαλύσουν την χώρα παρά να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν. Ελπίζω αυτή τη φορά οι Έλληνες να μην τσιμπήσουμε. Αυτή τη φορά να κοιτάξουμε το κοινό καλό και να μην φάμε τη φόλα της διχόνοιας που επιθυμούν να μας ταΐσουν οι Σαμαράδες και οι ολιγάρχες. Να είσαι καλά.)

πηγή: pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου