Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πυρά Καμμένου κατά της γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών

Πυρά Καμμένου κατά της γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών

Την κατηγορεί ότι υπονομεύει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς
 
Επίθεση στη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη δήλωση της κ. Λάιεν ότι η Ελλάδα με την προσέγγιση προς τη Ρωσία, «ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ».


Ο κ. Καμένος χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη» και «εκβιαστική» τη δήλωση της γερμανίδας ΥΠΕΞ κατηγορώντας την μάλιστα ότι «υπονομεύει τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» εκτός κι αν όπως είπε «η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ».

«Η Ελλάδα ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής... Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές», είπε ο κ. Καμένος για να καταλήξει με νόημα: «Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία».

Τι είπε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας
Η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, σε συνέντευξή της στην «Sueddeutsche Zeitung» ενόψει της συνάντησης των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «παρ' όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».

Πηγή: pamepreveza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου