Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ


Ξεκινάει από τη Δευτέρα η διάθεση ληγμένων τροφίμων στα σουπερμάρκετ, καθώς σύμφωνα με αγορανομική νομοθεσία, η διάθεση τροφίμων περασμένης διατηρησιμότητας, πλέον επιτρέπεται, ενώ τα τρόφιμα θα πωλούνται και στο 1/3 της αρχικής τους τιμής.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και υπό πινακίδα όπου θα αναγράφεται η φράση «Τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας».
Στα προϊόντα αυτά δεν συγκαταλέγονται τα τρόφιμα που αλλοιώνονται μετά την ημερομηνία λήξης (γάλα, γιαούρτι).

Σύμφωνα με το ακριβές κείμενο της διάταξης, ο χρόνος διάθεσης των προϊόντων, δεν μπορεί να υπερβαίνει κατά περίπτωση:
-Τη μία εβδομάδα, στην περίπτωση προϊόντων των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα δηλώνεται με την αναγραφή ημέρας και μήνα.
-Τον ένα μήνα, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μήνα και έτους.
-Τους τρεις μήνες, στην περίπτωση των προϊόντων, των οποίων η ελάχιστη διατηρησιμότητα, δηλώνεται με την αναγραφή μόνο του έτους.

πηγή: nooz.gr, Αναδημοσίευση: ΕΛΛΑΣ

Σχόλιο 
Είναι και στο χέρι μας να αντισταθούμε στη ξεδιάντροπη βαρβαρότητα. Οι άπληστοι υπερκερδοσκόποι των πολυεθνικών θέλοντας να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι και να μην αφήσουν τους άπορους συμπολίτες μας να ψάχνουν στους κάδους έξω από τα σούπερ μάρκετ σκαρφίστηκαν τα “τρόφιμα περιορισμένης διατηρησημότητας”.
Καλούμε τους συμπολίτες μας, εδώ και τώρα σε άμεσες καταγγελίες όσων καταστημάτων πωλούν τα ληγμένα σκουπίδια και σε μαζικό καταναλωτικό εμπάργκο σε αυτά σε πρώτη φάση. Η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα χτυπά ανελέητα τον κοινωνικό ιστό:
- Η διατροφή γίνεται βορρά σε επιτήδειους του κέρδους να εκμεταλλευτούν την κρίση και να "σπρώξουν" στην αγορά προϊόντα χαμηλής/αμφίβολης ποιότητας
- Δημιουργεί απροκάλυπτα πολίτες 2 ταχυτήτων/ τάξεων: αυτούς που έχουν και ψωνίζουν από το πάνω ράφι και αυτούς που δεν έχουν και ψωνίζουν απο το κάτω 
- παίζοyn με τη δημόσια υγεία σε παραλληλισμό με τα γενόσιμα φάρμακα (το κλείσιμο νοσοκομείων κλπ)
Ο ΠΕΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΥΡΥΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου