Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΙ ΕΝΟΤΗΤΑΣ – Συνάντηση την Δευτέρα 25 Ιούνη στις 7.30 μ.μ.


Το συμπέρασμα της 17ης Ιούνη

Χάσαμε (;) Πράγματι. Μπορεί να “χάσαμε”. Για τώρα.
Μα δεν είναι και σίγουρο το κατά πόσον η άλλη πλευρά “κέρδισε”. Και τι ακριβώς “κέρδισε” από αυτή την ήττα μας, ως λαού. Διότι η νίκη τους φαίνεται Πύρρειος. Θα φανεί βέβαια μέχρι πού έχουν διάθεση να το πάνε, από το πόσο θα εκφασίσουν το σύστημα και την πολιτική τους συμπεριφορά. Ότι είναι ανάλγητοι το ξέρουμε σίγουρα. Όμως όταν τα μέτρα τους φέρουν αντιδράσεις, μέχρι πού είναι αποφασισμένοι άραγε να φτάσουν; Διότι όταν σου κάνουν κατάσχεση στο σπίτι ή δεν έχεις να ταΐσεις τα παιδιά σου ή να πληρώσεις το νοίκι και σου κάνουν έξωση, θα αντιδράσεις. Θες δεν θες, θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.
 Μέχρι πού λοιπόν είναι αποφασισμένοι να φτάσουν; Στρατιωτικό νόμο; Μακρύτερα; Ήδη μετράμε τρεις νεκρούς την μέρα. Και το νούμερο ανεβαίνει. Επισήμως. Χώρια οι παράπλευρες απώλειες λόγω “ελλείψεων” στα νοσοκομεία. Είναι πόλεμος. Κανονικός. Αν και χωρίς στολές. Ο εχθρικός στρατός φοράει κουστούμια. Και βγαίνει και καμαρώνει κάθε βράδυ στα δελτία των οχτώ. Πώς “σώζει την πατρίδα μας”.

Μα κι εμείς όμως, κι εμείς ΔΕΝ ήμασταν προετοιμασμένοι όπως έπρεπε. Πρώτα πρώτα έπρεπε να το περιμένουμε πως θα ‘χουμε πολλούς “προσκυνημένους”. Από τον φόβο; Από την ανάγκη; Από την ανοησία; Από την διαφθορά;

Έπειτα, δεν καταφέραμε να παρατάξουμε και καμιά σοβαρή… φάλαγγα. Η επιτομή της διαίρεσης και του διχασμού είμαστε. Από δω ο Σύριζα, από κει το ΚΚΕ, από την άλλη οι ΑΝΕΛ. Και μη χάσει και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ψιχίο του. Αν όλα τούτα τα μαγαζιά και μαγαζάκια βρίσκαν κοινό τόπο και σκοπό, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, τώρα θα ήμασταν αλλού. Αλλά δεν είμαστε.

Έχασε ο λαός. Ναι. Για τώρα. Κι αυτό θα μας στοιχίσει κι άλλους νεκρούς. Αλλά ίσως να προτίμησε να ΜΗΝ δώσει ακόμα την τελική μάχη. Διότι αυτοί που είχε να παρατάξει, δεν του πολυγεμίζανε το μάτι. Ίσως όμως κι εκείνοι δεν φαίνονταν να θέλουν να συγκρουστούν. Οπότε η μάχη… ανεβλήθη.
Το μετά
Η λαίλαπα είναι καθοδόν. Μας απασχολεί ήδη και μέσα στο επόμενο διάστημα θα χτυπήσει και τις πόρτες όσων δεν έχει ακόμα χτυπήσει. Η ανάγκη θα προστρέξει σε όλους μας. Πώς θα την αντιμετωπίσουμε;
Πολιτικά : Με το να κάνουμε προσπάθεια τόσο βάσει των αντιμνημονιακών προγραμμάτων, αλλά πολύ περισσότερο στις τοπικές μας κοινωνίες, να φέρουμε κοντά όσους δεν συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην νέα δωσιλογική κυβέρνηση (εκτός, φυσικά, των δυνάμεων του φασισμού), με σκοπό την σύμπραξη απέναντι στον “εχθρό”. Στόχος μας, η σύγκλιση και η κοινή δράση, πέρα από ιδεολογήματα και ταμπού.
Κοινωνικά : Εξίσου αναγκαία είναι η προσπάθεια συντονισμού και περαιτέρω ανάπτυξης των δικτύων αλληλεγγύης, ακτιβισμού  σε ότι αφορά υγεία, διατροφή, εκπαίδευση, οικολογία και της ανταλλακτικής οικονομίας (ακόμα και σε επίπεδο τουρισμού τώρα που καταργείται και ο κοινωνικός τουρισμός).
Ενημερωτικά : Απέναντι στην παραπληροφόρηση των κυρίαρχων ΜΜΕ και την παραπλάνηση-τρομοκράτηση του λαού από τα έμμισθα παπαγαλάκια της Τρόικας, της SIEMENS και των κάθε λογής πρεσβειών, να αντιπαρατάξουμε την αντιπληροφόρηση για την λαϊκή αντίσταση, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας. Να διοργανώσουμε πλατιές συζητήσεις κι εκδηλώσεις που θα αποσαφηνίζουν με σοβαρότητα και δημοκρατικό διάλογο τα πολιτικά μας προτάγματα.

 Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 25/6,  ώρα 19.30, στην οδό Αμύντορος 114, 3ος όροφος, στο Περιστέρι (Αγιος Ιερόθεος – Πλ. Δέγλερη, Η είσοδος είναι από το κατάστημα EXPERT)  με κύριο θέμα  :

“Εκλογική αποτίμηση και επόμενες κινήσεις”

Παρακαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να στείλουν ηλεκτρονικά ερωτήματα, ζητήματα και πρώτες σκέψεις που θα ήθελαν να συζητηθούν στο :   ellas2012@ymail.com.

Πληροφορίες : 6936877071 Σταμάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου