Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΤΑ «ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ»


ΤΟ ΜΕΤΑΝΕΥΣΤΙΚΟ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΤΑ «ΚΕΝΤΡΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ»

- Γιατί είναι αντίθετα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία που θέλει οι πρόσφυγες -μετανάστες να κινούνται ελεύθερα γιατί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους λόγω δίωξης η πολέμου.

- Γιατί δεν γνωρίζουν πόσοι είναι (δεν έχουν καταγραφεί) και πόσο καιρό θα μείνουν.


- Γιατί οι απελάσεις είναι παράνομες ενέργειες λόγω παραβίασης διεθνών συμβάσεων.

- Γιατί ο επαναπατρισμός είναι αδύνατος λόγω δυσκολίας ταυτοποίησης και άρνησης των χωρών προέλευσης να τους δεχτούν σε περίπτωση αναγνώρισης .

- Γιατί η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να υπάρξει μόνο από την Ελλάδα και έξω από τη ΕΕ.

- Γιατί ο στρατωνισμός μερικών χιλιάδων και η εξώθηση άλλων σε γειτονικές των κεντρικών πλατειών περιοχές αφορούν μικρό αριθμό συγκριτικά με τον αριθμό εκείνων που καθημερινά εισέρχονται στην Χώρα.

- Γιατί το κόστος κατασκευής και λειτουργίας είναι πέραν των δυνατοτήτων της Χώρας.

- Γιατί δεν τα θέλουν οι τοπικές κοινωνίες.

ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

- Εθελοντικός επαναπατρισμός.

- Παροχή ασύλου και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να πάνε όπου θέλουν.

- Ελεύθερη φιλοξενία σε κατασκηνώσεις που οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα είναι ελκυστικές για την παραμονή τους, χωρίς συρματοπλέγματα και φρουρούς, παράλληλα με τη λειτουργία υπηρεσιών που θα παρέχουν κάθε πληροφορία για όσα δικαιούνται, υπηρεσιών υγείας, εκπαίδεσης κ. άλ.

- Εξάρθρωση των κυκλωμάτων «δουλεμπόρων» και έλεγχος της εργασιακής τους η άλλης εκμετάλλευσης που ευνοείται από την ομηρία και την κατάσταση «παρανομίας».

- Διεθνής ενίσχυση των χωρών προέλευσης και κίνητρα για παραμονή στις εστίες τους.

- Άρση των αιτιών που δημιουργούν το πρόβλημα (εμφύλιοι πόλεμοι, πολεμικές συγκρούσεις, εισβολές και βομβαρδισμοί αμάχων, λιμοί, κ. άλ.)

ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΣΥΛΟ?

Γιατί σε περίπτωση απόρριψης χάνουν το δικαίωμα διαμονής και προστασίας σε όλες της χώρες (ΕΕ, κ. άλ).

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ?

- Για μη μεταφέρουν το πρόβλημα σε άλλες χώρες, γιατί είναι υποτακτικοί εκείνων που τους δίνουν εντολές και για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα εκείνων που παρανόμως εκμεταλλεύονται πρόσφυγες - μετανάστες.
Για τους ίδιους λόγους δεν τους ενδιαφέρει ο διασυρμός της Χώρας που θα γεμίσει στρατόπεδα (Ευρωπαϊκά Γκουαντάναμο).

ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΓΓΕΛΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ?

-Για να εξυπηρετήσει προεκλογικές σκοπιμότητες.

- Για να αποφύγει η Χώρα ενδεχόμενες νέες κυρώσεις από Ευρωπαϊκά Δικαστήρια λόγω των απάνθρωπων συνθηκών κράτησης και αντιμετώπισης του προβλήματος . Σημειώνεται ότι η Χώρα έχει ήδη καταδικαστεί από δικαστήρια του Στρασβούργου και Λουξεμβούργου.

Υ. Γ.

Πρόσφυγας είναι:
«…κάθε άτομο το οποίο έχει δικαιολογημένο φόβο δίωξης λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικής προέλευσης, πολιτικών πεποιθήσεων η συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, βρίσκεται έξω από τη χώρα καταγωγής του και δεν μπορεί η εξ΄ αιτίας αυτού του φόβου δεν θέλει να προσφύγει στην προστασία της χώρας αυτής».

N. 3838/2010
«… η τρίτη γενιά μεταναστών αποκτά αυτοδίκαια υπηκοότητα, η δεύτερη γενιά (παιδιά μεταναστών γεννημένα στην Ελλάδα) ύστερα από αίτημα και των δύο γονέων και εφ΄ όσον οι τελευταίοι αποδείξουν μόνιμη και νόμιμη πενταετή παραμονή στην Ελλάδα»

(για τους άλλους που γεννήθηκαν στο δρόμο, σε πρόχειρους καταυλισμούς και αλλού , δεν καταγράφηκαν σε μητρώα, μεγάλωσαν, σπούδασαν, θέλουν να εργαστούν η να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα, που είναι άνθρωποι χωρίς ταυτότητα, τι προβλέπεται?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου